BUILD-SOFTWARE Ibens gaf afgelopen vrijdag groen licht aan Build-Software. Foto: Build Software

Kempens softwarebedrijf helpt de bouw digitaliseren

Build-software ontwikkelt gespecialiseerde software voor de bouw en de Ramselse onderneming wist de afgelopen weken twee grote bouwbedrijven te overtuigen, namelijk Bouwkantoor Danneels en Ibens.

Al sinds 1997 ontwikkelt Build-software gespecialiseerde software voor de bouw. De oplossing van Build-Software ondersteunt alle domeinen van de bouwsector, van algemene bouwbedrijven, wegenbouw en infrastructuur, afwerking en installatie, projectontwikkeling tot studiebureaus.

Om de groei en continuïteit te verzekeren startte Bouwkantoor Danneels, met vestigingen in Brugge en Duffel, begin 2022 de zoektocht naar een nieuwe ERP oplossing. Ze waren op zoek naar een partner die hen kon bijstaan in de verdere digitalisering van hun bedrijfsprocessen én de integratie met reeds in gebruik genomen oplossingen om de commerciële, operationele en financiële rapportering sneller, accurater en efficiënter te laten verlopen

“Als Build-Software zijn we dan ook fier en verheugd dat de keuze voor ons werd gemaakt op basis van onze oplossing, kennis en ervaring welke we meermaals konden aantonen. De oplossing van Build-Software omvat het gehele traject van calculatie tot nacalculatie (Build Analytics) en planning (Visual Planning)”, meldt Bert Van Dessel.

Naast Bouwkantoor Danneels gaat ook het Antwerpse Ibens in zee met Build-Software. “Afgelopen vrijdag gaven wij groen licht aan Build-Software voor de implementatie van een nieuw ERP-systeem.”, luidt het. “De oplossing die we implementeren, zal ervoor zorgen dat wij efficiënter en meer geïntegreerd kunnen werken dan ooit tevoren en we tegelijkertijd klaar zijn voor de volgende uitbreidingen/ontwikkelingen in AI en generative design. Het gaat hierbij om een investering met een directe kost van een half miljoen euro over een periode van 5 jaar.”