Catermonkey Maty Van Geirt © BERT DE DEKEN

Kempens softwarebedrijf wil cateraars bedienen met “uniek concept”

Vanuit een schuur in het gehucht Kinschot in Retie bereidt Maty Van Geirt de verovering van de wereld voor. “We hebben een uniek aanbod voor cateraars ontwikkeld en daarmee gaan we wereldwijd. Met onze software halen we hun veel werk uit handen.”

Welke administratie cateringbedrijven te verwerken krijgen, weet Maty Van Geirt als geen ander. Hij stond zelf jarenlang met beide voeten in het veld. “Die administratie kost veel energie. Als een feestvarken iets wil organiseren, contacteert hij een cateraar. Die stuurt wat mails of doet wat telefoons en maakt een offerte. Als de klant instemt, moet hij berekenen wat hij moet bestellen, hoeveel personeel hij moet inzetten en welk materiaal hij moet gebruiken. Na het feest moet een factuur worden opgemaakt.”

“Twaalf jaar geleden had ik het cateringbedrijf Hapjes & Co, en voelde ik zelf de nood aan digitalisering om mijn administratieve taken te verlichten. Ik heb toen de Fries Marten Sytema leren kennen, die al mijn wensen heeft vertaald in software. Ik heb dat programma verscheidene jaren gebruikt, tot we samen op het idee kwamen om er een bedrijf rond op te richten. We herschreven de software, zodat hij voor alle mogelijke cateraars bruikbaar werd.”

Het ei van Columbus? Maty Van Geirt is overtuigd van wel. “De cateraar die met ons bedrijf, Catermonkey, samenwerkt, moet slechts één keer ingeven wat hij de klant aanbiedt. We koppelen zijn website aan onze applicatie en het feestvarken stelt daarna zelf online zijn offerte samen. Voor elke formule weet het systeem wat de cateraar ervoor nodig heeft. Daar komt nog bij dat een klant vaak bij meer bedrijven prijzen opvraagt, maar even vaak kiest voor die cateraar die het snelst een antwoord bezorgt. Een cateraar uit Kasterlee die met onze software werkt, zag op een jaar tijd zijn winst verviervoudigen.”

Sterke groei

Catermonkey had bij de start vier klanten. “Vandaag zijn dat er enkele honderden in België en Nederland. De meeste zijn gevestigd in de Kempen en in de regio Amsterdam. We zijn absoluut marktleider. Catermonkey explodeert.” Maty Van Geirt verkocht zijn foodtruckbedrijf Fingerfood Trucks, om zich voltijds op de groei van Catermonkey toe te leggen. “Nu hebben we de site in vier talen vertaald en wereldwijd online gezet. We willen de wereld veroveren.”

Ook in het buitenland lijkt de formule aan te slaan. Vooral in Duitsland is er veel belangstelling om met Catermonkey in zee te gaan. “Er is een trend dat grote bedrijven de kleintjes opeten. Onze software maakt het mogelijk dat kleine cateringbedrijven en feestzalen samenwerken en zo een vuist tegen de grotere concurrenten kunnen maken. Het feestvarken heeft een one stop shop. Hij kan op diverse bedrijven een beroep doen, zonder daarvoor zelf te moeten rondbellen.”

“Toen we twintig jaar geleden Broodjes & Co in Kasterlee openden, was dat een uniek concept”, zegt Maty Van Geirt trots. “Ook met Hapjes & Co en met Fingerfoodtrucks was dat het geval. Eigenlijk vind ik telkens iets nieuw uit. Ik ben maar tot mijn vijftien naar school geweest en met die verschillende talen stootte ik op mijn limieten, maar ChatGPT en AI zijn voor mij precies op het juiste moment gekomen. Ik zeg niet dat mijn broodje al gebakken is. Catermonkey is nog niet winstgevend, maar weldra wel. En dat voor een boerke uit de Kempen!”

http://catermonkey.com