Nieuws Kempen Kempense aannemers zijn gestart met grote bouwwerken in Antwerpse haven voor DP World

Kempense aannemers zijn gestart met grote bouwwerken in Antwerpse haven voor DP World

(c) Claar Visualisaties

Kempense aannemers zijn gestart met grote bouwwerken in Antwerpse haven voor DP World

TURNHOUT/BEVEREN – Vanhout.pro  bouwt samen met moederbedrijf Groep Van Roey aan een prestigieus project in de Antwerpse haven. Voor terminaloperator DP World Antwerp wordt een gloednieuw operationeel gebouw gerealiseerd op de containerterminal aan het Deurganckdok. Het nieuwe gebouw wordt de operationele spil van de terminal. Het is de start van een uitgebreid bouwprogramma.

Het nieuwe operationele gebouw maakt deel uit van een investeringsplan van 197 miljoen euro. DP World Antwerp wil zo tegen 2025 een extra capaciteit creëren van 900.000 containers op zijn terminal. Het is de bedoeling om te gaan van 2,5 miljoen containers naar 3,4 miljoen.

Bij gebrek aan ruimte om uit te breiden zal de terminaluitbater de komende jaren een stuk van zijn terrein herinrichten. Op de plaats van het oude operationele gebouw worden er een 1.000-tal extra grondslots voor containers gecreëerd. “Met de aanleg van dit solide en duurzame gebouw wil DP World zich verankeren in de Antwerpse haven, als teken van onze long term commitment”, zegt coo van DP World Antwerp, Tom Mortelmans.

Eyecatcher

Het nieuwe gebouw wordt gebouwd over een rijweg waar in beide richtingen 300 tot 400 vrachtwagens per uur passeren. De aannemers moeten rekening houden met hoogspanningslijnen, spoorbundels, wegen, tunnels, water- en gasleidingen. “Het nieuwe operationele gebouw zal een eyecatcher vormen aan het Deurganckdok. Met een koperkleurige glazen gevel, geïntegreerde duurzame verlichting en de opmerkelijke vorm, geïnspireerd op het dok, wordt het gebouw dag en nacht een herkenbaar baken voor shiftwerkers en bezoekers”, besluit Tom Mortelmans.

Het nieuwe operationele gebouw zal klaar zijn in de zomer van 2021.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer