Nieuws Kempen Kempense aannnemers nemen kerk Schoonbroek onder handen

Kempense aannnemers nemen kerk Schoonbroek onder handen

Kempense aannnemers nemen kerk Schoonbroek onder handen

SCHOONBROEK/MEERHOUT/HERSELT/KASTERLEE/SCHOTEN – Verscheidene Kempense aannemers staan klaar om te starten met de restauratie van de Sint-Jobkerk in Schoonbroek (Retie). Het werk start begin juli en zal duren tot na de zomer van 2021.

Architect Patrick Van Roy (Meerhout) en aannemers Van Loy en Cie (Herselt), Quality Environment (Schoten) en Willy Geerts (Kasterlee) zullen de kerk van Schoonbroek weer in haar oude glorie herstellen. De toren van de kerk wordt grondig gerestaureerd. Daarnaast worden ook andere zaken aangepakt zoals het gevelwerk, de glas-in-loodramen, de verwarming en de elektriciteit. De totale kostprijs van het project bedraagt 1 013 699,98 EUR. Dit wordt deels gesubsidieerd door het Agentschap Binnenlands Bestuur.

De neogotische Sint-Jobkerk is gebouwd tijdens het derde kwartaal van de 19e eeuw, nadat Schoonbroek in 1842 een autonome parochie was geworden. De kerk is vooral bekend in de wijde omtrek omdat ze een fraaie kunstschat herbergt: namelijk het retabel van Sint-Job, (ca. 1530).

De restauratiewerken zullen duren tot na de zomer van 2021.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.