Nieuws Kempen Kempense bedrijven op handelsmissie naar China

Kempense bedrijven op handelsmissie naar China

Kempense bedrijven op handelsmissie naar China

Zaterdag 16 november vertrekken 632 Belgische ondernemers naar China voor de grootste handelsmissie ooit. Daarbij zijn 10 bedrijven uit de Kempen. Voka zal voor het eerst een eigen seminarie organiseren tijdens een prinselijke missie.

Met 1,4 miljard potentiële consumenten is China bijzonder interessant voor bedrijven. Tien Kempense ondernemingen vertrekken dit weekend mee op handelsmissie, onder het voorzitterschap van prinses Astrid. Dat zijn:

  • B by B (Turnhout)
  • Bens (Westerlo)
  • Fresh & Saucy Foods (Herentals)
  • Fusion Partners (Herentals)
  • Hortsen International (Turnhout)
  • Hydrogenics Europe (Westerlo)
  • The Belgian Chocolate Group (Olen)
  • VITO (Mol)
  • Vleesbedrijf P. Wils (Grobbendonk)
  • 2 Bridge (Zoersel)

Geen ‘Made in China’ meer

Voor de eerste keer tijdens een prinselijke missie zal Voka – KvK Mechelen-Kempen – in Shanghai – een seminarie organiseren. Tijdens het event, geopend door Vlaams minister-president Jan Jambon, maken drie ervaren China-experts de ondernemers wegwijs in China.

“De perceptie leeft nog altijd dat China een lageloonland is waar je goedkoop kan produceren”, zegt Petra Van Bouwelen, International Business Development Manager van Voka – KvK Mechelen-Kempen. “De prinselijke missie zal bewijzen dat het land enorm geëvolueerd is. ‘Made in China’ is ondertussen ‘Designed in China’. Zo vraagt China sinds 2011 de meeste patenten aan ter wereld en besteedt het het meeste geld aan onderzoek en ontwikkeling. In ons seminarie vertellen we welke partnerships, innovatie en financiering er mogelijk zijn voor start-ups en scale-ups.”

Tijdens de handelsmissie bezoeken de deelnemende bedrijven andere ondernemingen en ontmoeten staatshoofden, ministers en andere prominenten tijdens verscheidene avondrecepties. De handelsmissie duurt van 17 tot en met 22 november.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.