Nieuws Kempen Kempense beenhouwers bezegelen samenwerking met bedrijfsbezoek

Kempense beenhouwers bezegelen samenwerking met bedrijfsbezoek

Kempense beenhouwers bezegelen samenwerking met bedrijfsbezoek

sopraco16 Kempense beenhouwers hebben gisteren de hele dag een bezoek gebracht aan de Groep Sopraco in Geel. Dat is een uitloper van de samenwerking tussen het bedrijf en de Koninklijke Beenhouwersbond van Turnhout en omstreken. “Met 21 beenhouwers in de Kempen bereiden en verkopen we de Kempense Kalfsfricassee naar een gemeenschappelijk recept waarvoor de ingrediënten van Sopraco komen”, legt Geert Hermans uit, voorzitter van de beenhouwersvereniging.

“De geschiedenis van de Kempense Kalfsfricassee gaat 20 jaar terug”, vertelt Geert Hermans, die zelf een slagerij in Retie uitbaat. “We hebben dat toen voor 2000 mensen gemaakt ter gelegenheid van een evenement op de Grote Markt in Turnhout. Nadien is dat stilgevallen. Tot begin dit jaar. Toen ben ik samen met mijn Turnhoutse collega’s Romain Van de Pol en Jan Allaerts gaan overleggen met vleesbedrijf Sopraco. We hebben daarbij goede groepsvoorwaarden gekregen voor de ingrediënten van de fricassee: kalfsvlees, de bolletjes en de bouillon, het belangrijkste onderdeel.”

Goede verkoop
Uiteindelijk stapten 21 beenhouwers uit heel de Kempen mee in het project van de Kempense Kalfsfricassee. “Iedereen maakt de fricassee zelf, maar we gebruiken daarvoor allemaal hetzelfde recept”, verduidelijkt Hermans. In april dit jaar zijn de slagers ermee gestart en de verkoop heeft geduurd tot september. “De verkoop heeft heel goed gelopen, maar als het warm weer is, valt die wat stil. Vanaf deze week starten we er opnieuw mee”, aldus nog de voorzitter.

Op uitnodiging van Sopraco bezochten de beenhouwers de runderstallen in Weelde, de kalverstallen in Merksplas, de kalvermelkfabriek in Olen en het slachthuis en aanverwante bedrijven in Geel. “Het was een bijzonder leerrijke dag”, besluit Geert Hermans.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer