Nieuws Kempen Kempense Benelux Food Group broedt op kippenrestaurant in Bilzen

Kempense Benelux Food Group broedt op kippenrestaurant in Bilzen

Kempense Benelux Food Group broedt op kippenrestaurant in Bilzen

GIERLE/BILZEN – De Benelux Food Group van Kempenaars Mathé Heeren (CEO Heeren Group) en Jan Peeters (general manager Groep Peeters-Govers) plant alweer een nieuwe vestiging van Kentucy Fried Chicken. Die opent wellicht deze zomer in het Limburgse Bilzen. Benelux Food Group heeft een licentieovereenkomst met het Amerikaanse Kentucky Fried Chicken (KFC) voor de opening van 40 restaurants in Vlaanderen en grootstedelijk Brussel.

Het kippenrestaurant KFC heeft grote plannen in Vlaanderen: om de anderhalve maand wordt er een nieuw restaurant geopend. “Bilzen wordt de tweede vestiging van KFC in Limburg, na Hasselt”, zegt Jan Peeters van de Benelux Food Group. “We focussen ons daar op de bouw van een totaal nieuw restaurant.”

Voor fastfoodliefhebbers wordt de locatie in Bilzen een paradijs, want aan de overkant zijn ook al de hamburgerrestaurants Burger King en McDonald’s gevestigd. “Op deze locatie in Bilzen is er voldoende ruimte voor een drive-in, zodat mensen ter plaatse van hun maaltijd kunnen genieten of hun bestelling kunnen meenemen naar huis. Naast het restaurant is er ruimte voor 43 parkeerplaatsen. De oppervlakte van het gebouw bedraagt 550 vierkante meter”, aldus Jan Peeters. De werken starten in april. Er zullen 50 mensen tewerkgesteld worden, voornamelijk laaggeschoolde krachten die lokaal gerekruteerd worden.”

Kentucky Fried Chicken heeft wereldwijd 22.000 vestigingen in 135 landen met dagelijks 12 miljoen klanten. De vestiging van KFC in Bilzen gaat wellicht deze zomer nog open.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.