Nieuws Kempen Kempense Benelux Food Group plant KFC restaurants in Hageland

Kempense Benelux Food Group plant KFC restaurants in Hageland

foto: Belga

Kempense Benelux Food Group plant KFC restaurants in Hageland

GIERLE/AARSCHOT/LEUVEN – Benelux Food Group, dat de Nederlandse en Vlaamse franchise van Kentucky Fried Chicken (KFC) in handen heeft, lijkt werk te maken van een filiaal van Kentucky Fried Chicken in Aarschot. Ook op de Grote Markt in Leuven zou er een KFC komen. Benelux Food Group is een samenwerking van projectontwikkelaar Mathé Heeren van Heeren Group en Jan Peeters, zaakvoerder van retailgroep Peeters-Govers.

Op de website van een hr-kantoor staat een vacature voor assistent restaurantmanager voor het KFC-filiaal van Aarschot. Waar de eerste Hagelandse vestiging precies zal komen is nog niet bekendgemaakt maar allicht gaat het over de nieuwe horeca-invulling aan de Witte Molen langs de Herseltsesteenweg, op de Noord-Zuidverbinding van Leuven naar Turnhout.

40 filialen

De opening van de nieuwe vestiging is nog niet officieel bevestigd door franchisenemer Benelux Food Group, een samenwerking van projectontwikkelaar Mathé Heeren van Heeren Group en Jan Peeters, zaakvoerder van retailgroep Peeters-Govers in Gierle. Benelux Food Group plant de komende jaren 40 nieuwe KFC-restaurants in Vlaanderen en Brussel. Goed voor een restaurant per zes weken. “We zijn erg enthousiast dat de Belgische consument eindelijk kennis kan maken met onze unieke kip producten. Dagelijks bedienen we al 12 miljoen klanten in meer dan 125 landen. België was een van de laatste Europese landen waar KFC nog niet aanwezig was”, reageert Ben Lauritz, General manager bij KFC Northern Europe.

Brussel-Noord

De eerste Vlaamse restaurants openden na de zomer in onder andere het Shoppingcenter in Wijnegem. De primeur in ons land was voor het pre-metrostation Brussel-Noord. Die vestiging wordt uitgebaat door Autogrill België, dat de licentie binnenhaalde voor de uitbating van KFC’s in stations en op snelwegparkings. Binnen afzienbare tijd zou er ook een KFC-filiaal komen in Leuven, op de Grote Markt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.