Nieuws Kempen Kempense bouwkraanbestuurders in de prijzen op eerste BK

Kempense bouwkraanbestuurders in de prijzen op eerste BK

Kempense bouwkraanbestuurders in de prijzen op eerste BK

Vlnr: Marnick Staes, Gunther Loos, Davy De Ceuster en Dennis Meyvis.

Vlnr: Marnick Staes, Gunther Loos, Davy De Ceuster en Dennis Meyvis.

Drie Kempenaars hebben het podium gehaald op het eerste Belgisch kampioenschap voor bouwkraanbestuurders. Dat vond plaats ter gelegenheid van de vakbeurs Matexi en werd georganiseerd door De Ceuster & Co uit Lommel, een bouwkraanleverancier in zowel verkoop als verhuur. Sinds 1986 zijn ze de exclusieve verdeler voor de Benelux van het Italiaanse merk Gru Dalbe met een productgamma dat varieert tussen de 19 en 69m gieklengte.

In de categorie Nieuweling (-21 j) met drukknoppen kaapte Gunther Loos uit Geel de hoofdprijs weg. Als beloning krijgt hij een opleiding tot ervaringsbewijs bouwkraanmachinist voor zichzelf en vijf collega’s. Gunther was trouwens 28ste all-round. In de categorie Professional (- 21 j) met drukknoppen behaalde Marnick Staes uit Mol de derde plaats. Hij krijgt een opleiding tot ervaringsbewijs bouwkraanmachinist.  Marnick was 19de algemeen. In dezelfde categorie werd Dennis Meyvis uit Meer de nummer 1. Hij mag samen met vijf collega’s zijn ervaringsbewijs bouwkraanmachinist binnenkort verzilveren.  Dennis strandde in het algemeen klassement op plaats 3, op ruim een seconde van de winnaar.

Aandacht voor goede opleiding
Met het BK wilde de initiatiefnemers alle betrokken partijen het belang van een gedegen opleiding naar voor schuiven. Dat is vandaag brandend actueel binnen de sector door de recente ongevallen in Nederland en Saoedi-Arabië. Aan de wedstrijd namen 232 mensen deel en er werden 19 prijzen uitgedeeld in verschillende categorieën.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer