Kempense bouwmanager behoort tot wereldwijde top in zijn vak

Nic MaesNic Maes uit Poederlee is begin november uitgenodigd op een belangrijk event van de Amerikaanse technologiegigant Autodesk in Boston. Maes is BIM-manager bij bouwbedrijf Mathieu Gijbels, waarbij BIM staat voor Building Information Modeling. Op het jaarlijkse Gunslinger Event is hij samen met andere specialisten uitgenodigd om feedback en suggesties te geven bij het Revit-softwareprogramma voor het ontwerpen van gebouwen.

De Kempenaar is de enige Belg zijn die op het event aanwezig zal zijn. Wereldwijd werden slechts 16 Revit-gebruikers en BIM-managers voor dit congres uitgenodigd. “Op dit congres zal de crème de la crème uit de internationale BIM-wereld aanwezig zijn”, aldus Herman Verwimp, marketing & HR-directeur bij Mathieu Gijbels. “Dat onze Nic geselecteerd werd als enige Belg, maakt ons dan ook erg fier.”

“Bij BIM gebruik je in alle fases van het bouwproject 3D-computermodellen om met alle betrokken partijen snel en efficiënt samen te werken”, legt Nic Maes uit. “Dankzij BIM worden faalkosten door ontwerpfouten tot een minimum herleid, omdat die fouten al vóór de effectieve werken worden opgespoord en aangepast. Alle info in elke bouwfase is zo actueel dat je niet meer voor onaangename verrassingen komt te staan. Dat betekent een aanzienlijke winst, zowel qua tijd als financieel”.

BIM is de toekomst
“Wij zijn ervan overtuigd dat BIM de toekomst wordt in de bouwwereld”, gaat Herman Verwimp verder. “Al meer dan zes jaar geleden hebben we intern onze eerste stappen in BIM gezet en onze organisatie daarop volledig georiënteerd. Eind november voltooien we de bouw van het eerste bedrijfs- en kantoorgebouw in België volledig in BIM gebouwd (het nieuwe kantoor voor de groep Ons in Bilzen).”