https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_03_13_85730192-439b-4c18-ad09-03ecce767fec Chef Thijs Vervloet behoudt in Colette - De Vijvers zijn twee Michelinsterren. Foto Koen Fasseur

Kempense chefs en restaurants behouden hun (Michelin) sterrenstatus

In de culinaire wereld stond 26 februari met rood aangestipt in de agenda want Michelin maakte de jaarlijkse selectie van de Michelin Gids bekend. De Kempense chefs en restaurants behielden, net als vorig jaar trouwens, allemaal hun eerder behaalde quotatie.

Maandagmiddag is de nieuwe gids van Michelin voorgesteld. Dat gebeurde niet zoals de voorbije jaren in Bergen, maar wel in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Kempenaar Thijs Vervloet, die Westerlo al enige tijd achter zich liet om Colette – De Vijvers te openen in Averbode, bevestigde zijn status van tweesterren chef.

Vier Kempense restaurants werden opnieuw bekroond met één Michelin-ster. Dat zijn La Belle in Geel met chef Peter Vangenechten en De Pastorie in Lichtaart van chef Carl Wens. Ook Hert, waar chef Alex Verhoeven op de bovenste verdieping van de Turnova-toren in Turnhout achter het fornuis staat, en Hof Ter Hulst uit de Kerkstraat in Hulshout mogen weer met één ster pronken.