Nieuws Kempen Kempense firma’s geven restaurant Hert unieke afwerking

Kempense firma’s geven restaurant Hert unieke afwerking

Kempense firma’s geven restaurant Hert unieke afwerking

TURNHOUT/RETIE – Over 2 weken opent in de Turnhoutse Turnovatoren Hert, het hoogste restaurant van de Kempen. Chef-kok Alex Verhoeven zocht een specifiek interieur en ging daarvoor in zee met Texture Painting uit Turnhout en Segers Interieur uit Retie.

Texture Painting zette zich de voorbije 10 jaar op de internationale kaart dankzij haar eigen, opvallende afwerkingstechnieken voor interieurs. Die mocht het bedrijf ook bovenhalen op de achttiende verdieping van de toren in het nieuwe stadsdeel Turnova in Turnhout. Daar openen chef-kok Alex Verhoeven en zijn vriendin Nathalie de Baenst met hun team volgende maand Hert, het hoogste restaurant van de Kempen.

Verhoeven wou graag natuurlijke afwerkingen. “Voor de wijnkast hebben we een zelf ontworpen messingtechniek gebruikt”, vertelt zaakvoerder Ronny Wuyts van Texture Painting. “Maar het pronkstuk zijn de aluminium ramen, die een prachtig zicht bieden. Die hebben we langs de binnenzijde niet geschilderd, maar afgewerkt met klei, zodat er geen kaders zichtbaar zijn. Al zeg ik het zelf, het resultaat is verbluffend. Aan het interieur van Hert hebben we 3 weken met 5 mensen gewerkt.”

Nog in oktober opent in Kasterlee Brasserie de Floran, het vroegere Beukenhof, eveneens onder handen genomen door Texture Painting. Daarnaast werkt het bedrijf veel voor particulieren. Wuyts stelt 25 mensen tewerk, waarvan 15 in vast dienstverband. “En we zijn altijd hard op zoek naar nieuwe mensen die dezelfde passie voor het ambacht hebben als wij.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer