Nieuws Kempen Kempense horeca blijft naar lucht happen

Kempense horeca blijft naar lucht happen

Kempense horeca blijft naar lucht happen

GEEL/TURNHOUT/HERENTALS/MOL- De horeca-uitbaters in de grotere steden van de Kempen mogen hun XL-terrassen nog minstens tot eind september open houden. Als nadien een verlenging wordt aangevraagd, willen de gemeentebesturen de mogelijkheden bekijken. De traditionele kerstmarkten en andere winter-events zullen al zeker van formule moeten veranderen. Dat blijkt uit een rondvraag van Het Nieuwsblad.

Om in coronatijden toch voldoende klanten een plaatsje te kunnen geven, en zo de business rendabel te houden, kregen de Kempense horeca-uitbaters de kans om tijdelijk hun terrassen te vergroten. In alle centrumsteden werd gretig van die gelegenheid gebruik gemaakt. Met het goede weer in het vooruitzicht, mogen de grote terrassen alvast blijven staan tot het einde van de deze maand. In Herentals zelfs al tot half oktober.

Hoe het verder moet, is nog niet duidelijk. Een aantal horeca-uitbaters zijn vragende partij om de terrassen voor de rest van het najaar te laten staan. Als ze extra verwarming plaatsen, kunnen de klanten ook bij kouder weer blijven komen, met respect voor de corona-maatregelen. De gemeentebesturen hebben nog niet beslist of ze op die vragen zullen ingaan.

Wat wel al vaststaat, is dat een aantal kerst- en winterevenementen moeten bijgestuurd worden. Zo wordt er een alternatief uitgewerkt voor het traditionele Wintersalon in Turnhout. In Mol wordt de kerstmarkt alvast helemaal afgelast. De handelaars zullen samen met de beleidsmakers bekijken wat er haalbaar is om toch een sfeervolle binnenstad tijdens de eindejaarsperiode te creƫren.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.