Nieuws Kempen Kempense lingeriezaken willen uw beha

Kempense lingeriezaken willen uw beha

Kempense lingeriezaken willen uw beha

TURNHOUT/WESTMALLE/DESSEL/BALEN – Om dames die het iets minder breed hebben kwaliteitsvol te ondersteunen, gaan 70 lingeriewinkels tweedehands beha’s inzamelen. In de Kempen kan je bij Lonali Lingerie (Turnhout), Lingerie Ria (Westmalle), De Linnenwinkel Lingerie (Dessel) en Bugattis (Balen) langsgaan om je afgedankte stuks te schenken.

November is de maand van de soutiens… Zo’n 70 winkels in heel Vlaanderen hebben de handen in elkaar geslagen om zoveel mogelijk oude, maar nog draagbare beha’s in te zamelen. Doel van de actie is deze lingerie te verdelen via de winkels van Oxfam en zo vrouwen die moeilijker toegang hebben tot kwaliteitsvolle beha’s, een duwtje in de rug te geven.

“Want de nieuwe, betere beha’s zijn voor veel vrouwen een luxe die minder betaalbaar is”, aldus Frédéric Van Hauteghem van Oxfam. “Nochtans verbetert het dragen ervan het comfort en de gezondheid, wat ook vaak leidt tot een beter zelfbeeld bij vrouwen. Door de actie van de lingeriewinkels kan Oxfam de ingezamelde beha’s aan een zeer lage prijs aanbieden en op die manier alle vrouwen de kans geven om kwaliteitsvolle beha’s te dragen.”

En het goede nieuws is: onderzoek wijst uit dat iedere vrouw minstens 3 stuks heeft liggen die ze niet meer omgorden. Weg ermee!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.