Nieuws Kempen Kempense mat reist met Peking Express de wereld rond

Kempense mat reist met Peking Express de wereld rond

Kempense mat reist met Peking Express de wereld rond

peking express sanimatHerinner je het tv-programma Peking Express nog? Duo’s moeten in een ver land al liftend een traject afleggen en onderweg opdrachten uitvoeren. De uitdaging bestaat erin om als eerste het eindpunt te bereiken. Daar telt een opvallende mat met het logo van Peking Express als referentie voor de aankomst. Het programma wordt niet langer uitgezonden op Belgische televisie, maar nog wel in negen andere Europese landen. De beroemde matten worden nog altijd geleverd door de firma SaniMat uit Retie en reizen met het programma de hele wereld rond.

“De eerste contacten dateren van meer dan tien jaar geleden”, vertelt Rob Eyckmans van SaniMat. “Het productiehuis nam contact met ons op omdat ze niet vonden wat ze zochten. De mat moest voldoen aan nogal wat voorwaarden, zoals onder andere: licht van gewicht, zeer flexibel, waterbestendig, drainerend, antislip met een Uv-bestendige bedrukking. Samen met een vaste fabrikant vonden we een oplossing. Sindsdien leveren wij de matten voor het programma.”

Grote matten afgeleverd
Recent zijn twee grote matten met een diameter van vier meter afgeleverd bij het Vlaamse productiehuis Eccholine, dat het programma tegenwoordig maakt. “De regisseur vroeg naar een grotere maat om ze goed te laten opvallen in beeld”, aldus Rob. De matten lagen al op de meest gekke plaatsen: “De meest bijzondere was toch wel op een gletsjer in Zuid-Amerika, waar de mat gestabiliseerd werd door vier ijsblokken.”

SaniMat is al meer dan twintig jaar leverancier van logo- en honderden andere matten. “De matten voor Peking Express zijn uiteraard een mooie referentie. Het gaat niet om een gigantisch contract, maar om een leuke ervaring die de soms lange werkdagen mooi compenseren.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer