Nieuws Kempen Kempense recreatiedomeinen kennen eerste succesdag, binnen corona-beperkingen

Kempense recreatiedomeinen kennen eerste succesdag, binnen corona-beperkingen

Kempense recreatiedomeinen kennen eerste succesdag, binnen corona-beperkingen

MOL/GIERLE/MEER/LICHTAART – De heropening van de recreatiedomeinen deze week is een schot in de roos. Zowel aan het Zilvermeer (Mol), De Lilse Bergen (Gierle) als De Mosten (Meer) waren woensdag  beschikbare plaatsen meteen uitverkocht. Volgende week mag ook Bobbejaanland weer open.

De recreatiedomeinen en zwemvijvers in de Kempen hebben de eerste warme topdag van het seizoen goed doorstaan. Overal waren de beschikbare plaatsen uitverkocht. Vanwege de nog van kracht zijnde coronamaatregelen is het aantal toegelaten personen op deze domeinen nog beperkt. Wie erin wou, moest vooraf reserveren.

Bij De Mosten in Meer (Hoogstraten) waren 500 plaatsen ter beschikking gesteld. Het stadsbestuur verspreidde vlak na de middag het bericht dat het domein volzet was. Bij de Lilse Bergen in Gierle (Lille) was er plaats voor 2.000 bezoekers. Die genoten met respect voor de veiligheidsmaatregelen van het mooie weer en de zwemvijver. “We waren zo goed als uitverkocht woensdag en verkochten net geen tweeduizend tickets, wat het maximumaantal per dag is”, zegt Bart Verheyen, directeur van De Lilse Bergen in Gazet van Antwerpen. “Een echte grote stormloop bleef uit. We hebben ook gemerkt dat iedereen op het strand genoeg afstand hield en dat er plaats genoeg was.” Aan het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol genoten woensdag duizend mensen van het water en het strand. op. In normale tijden kan er acht keer zoveel volk binnen.

Pretparken

Ondertussen heeft de Nationale veiligheidsraad beslist dat vanaf 1 juli ook de pretparken weer open mogen, waaronder Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee). Ook hier is nog wel een reeks veiligheidsmaatregelen van kracht, zoals social distancing, werken met een tijdsslot en het regelmatig schoonmaken van de infrastructuur. Ook het aantal bezoekers wordt voorlopig nog beperkt, dus wie niet tijdig reserveert, is eraan voor de moeite. “We hadden natuurlijk al veel eerder de deuren willen openen”, reageert Yves Peeters van Bobbejaanland. “De eerste drie dagen zal ons park wel draaien met een zeer beperkte capaciteit van 20% tot 25% omdat we goed willen ervaren hoe het in het park gaat lopen. Ook nadien geldt nog een beperkte capaciteit. We merken wel dat heel veel mensen zin krijgen in een bezoek aan een pretpark en hopen dat dit exponentieel stijgt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer