Nieuws Kempen Kempense restaurants en chefs bevestigen hun sterrenstatus

Kempense restaurants en chefs bevestigen hun sterrenstatus

Chef Thijs Vervloet behoudt in Colette - De Vijvers zijn twee Michelinsterren. Foto Koen Fasseur

Kempense restaurants en chefs bevestigen hun sterrenstatus

TURNHOUT, LICHTAART, HULSHOUT, GEEL – In de culinaire wereld stond 13 maart met rood aangestipt in de agenda want Michelin maakte de jaarlijkse selectie van de Michelin Gids bekend. De Kempense chefs en restaurants behielden allemaal hun eerder behaalde quotatie.

In het Koninklijk Theater van Bergen hield Michelin maandag de jaarlijkse bekendmaking van de Michelin Gids. De editie 2023 bevat 816 restaurants, waaronder 149 restaurants bekroond met ten minste één Michelinster.

Kempenaar Thijs Vervloet, die Westerlo al enige tijd achter zich liet om Colette – De Vijvers te openen in Averbode, bevestigde zijn status van tweesterren chef.

Vier Kempense restaurants werden opnieuw bekroond met één Michelinster. Dat zijn La Belle in Geel met chef Peter Vangenechten en De Pastorie in Lichtaart van chef Carl Wens. Ook Hert, waar chef Alex Verhoeven op de bovenste verdieping van de Turnova-toren in Turnhout achter het fornuis staat, mag weer met één ster pronken, net als chef Johan Schroven van Hof Ter Hulst uit Hulshout.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.