Nieuws Kempen Kempense start-up na 1 jaar al actief in twaalf landen

Kempense start-up na 1 jaar al actief in twaalf landen

Kempense start-up na 1 jaar al actief in twaalf landen

SMTH SmoothPrecies een jaar geleden gingen Kristof Van Thielen (Westerlo) en Dimi Moreels (Herselt) van start met hun bedrijfje SMTH Smooth. Als afstudeerproject bedachten ze een portefeuille in bamboe en trokken daarmee de wijde wereld in. Intussen is het assortiment uitgebreid met personaliseerbare houten smartphonehoesjes, houten zonnebrillen en een eigen kledinglijn. De Smooth-producten worden inmiddels verkocht in twaalf landen.

“De smartphone cases worden vooral in de buurlanden verkocht, the pallet (houten portefeuille) gaat echt internationaal”, glundert zaakvoerder Kristof Van Thielen. “Taiwan, Turkije, China en recent is daar Egypte bijgekomen, meteen ook een nieuw continent voor ons. Er lopen zelfs gesprekken voor de verkoop in een fysieke winkel in Egypte.” Het merendeel van de Smooth-producten wordt via de webshop verkocht, al ondernemen de twee Kempenaars ook stappen richting de retail. “We hebben weliswaar geen zin in een grote keten, maar willen terechtkomen in winkels die aansluiten bij ons jonge en hippe imago.” In België zijn er op dit moment een zeven fysieke verkooppunten.

Succesvolle marketingactie
Kristof Van Thielen: “Als marketingactie bestelden we afgelopen zomer bij een bevriende ondernemer een hippe pet met ons logo die we uitbrachten als limited edition. De 50 stuks waren op drie uur verkocht. Een volgende, veel grotere bestelling was op een week de deur uit. Dat bracht ons op het idee om kledij aan ons assortiment toe te voegen, met voor deze herfst en winter een toffe sweater en volgend voorjaar een t-shirt. Allemaal in degelijke materialen die aansluiten bij onze ecologische visie.”

Na 1 jaar is het SMTH Smooth winstgevend. “We hebben pas nog samen gezeten met onze boekhouder en die zei dat de stijging van de cijfers fenomenaal is. We keren onszelf een bescheiden loon uit en investeren verder in het bedrijf.” Intussen zijn de eerste prototypes van de houten polshorloges zo goed als klaar. “We hebben nog ambitieuze plannen voor de toekomst”, verzekert Van Thielen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer