Nieuws Kempen Kempense studente Margaux Balemans is ‘Beste Junior Sommelier’ van België

Kempense studente Margaux Balemans is ‘Beste Junior Sommelier’ van België

Kempense studente Margaux Balemans is ‘Beste Junior Sommelier’ van België

VOSSELAAR – Margaux Balemans uit Vosselaar is de beste jonge sommelier van ons land. Ze nam het op tegen de zesde- en zevendejaarsstudenten van de Belgische hotelscholen. De Belgische Sommeliersgilde organiseerde de wedstrijd in de brouwerij Duvel-Moortgat in Puurs.

Studenten van de hotelscholen streden om de titel “Beste Junior Sommelier van België”. “We kregen eerst een theoretische proef en daarna enkele praktische proeven”, vertelt Margaux Balemans, de beste jonge sommelier van ons land. “Daar moesten we onder andere wijn decanteren, bier tappen en de ideale wijn kiezen bij een gerecht.”

Balemans is tevreden met haar overwinning: “Het is mooi dat ik door mijn kennis, passie en ervaring deze prijs kan winnen en hiermee verder kan. Later wil ik graag een eigen wijn- en tapasbar.”

De Vosselaarse kan ondanks haar jeugdige leeftijd al heel wat ervaring voorleggen.

“Wijn zit al lang in de familie. Ik ben daar van kleins af aan in meegegroeid. Nu studeer ik aan de hotelschool in Brugge en in het weekend werk ik in The Jane in Antwerpen. De hoofdsommelier daar is trouwens de beste sommelier van België”, vertelt Balemans. Het is duidelijk dat ze al goed op de hoogte is over haar vak. “Sommelier zijn, is ook jezelf goed presenteren. Je moet er staan en het is belangrijk om in te spelen op de wensen van de mensen. Daar hoort zeker ook wat humor bij.”

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.