VERLOOY WINERY Wijnbouwer Hans Verlooy. — © Bert De Deken

Kempense wijngaard Verlooy Winery haalt zilveren medaille bij Beste Belgische Wijn

Verlooy Winery uit Balen heeft bij de Wedstrijd Beste Belgische Wijn een zilveren medaille behaald voor zijn Cyanus Auxerrois-Chardonnay. “Deze medaille bewijst dat de Kempen heel geschikt zijn als wijnstreek”, zegt wijnbouwer Hans Verlooy.

De Belgische Wijnbouwers, de Vereniging Vlaamse Sommeliers en Vignerons de Wallonie organiseren sinds 2005 jaarlijks de Wedstrijd Beste Belgische Wijn. Dit jaar proefde een professionele jury van zeventig sommeliers in totaal 233 wijnen uit Vlaanderen en Wallonië. Verlooy Winery uit Balen behaalde daarbij een zilveren medaille.

“Ik heb voor de wedstrijd één wijn ingediend, de Auxerrois-Chardonnay”, vertelt wijnbouwer Hans Verlooy. “Uiteraard ben ik heel verheugd dat de wijn in de prijzen is gevallen. Het is niet alleen een bevestiging en een waardering voor het harde werk, maar ook een bewijs dat de Kempen heel geschikt zijn als wijnstreek. Mits de juiste druivenkeuze en technieken kan je ook in de Kempen uitstekende wijnen produceren.”

Het is de eerste keer dat Verlooy Winery deelneemt aan de Wedstrijd Beste Belgische Wijn. “Wel heb ik al enkele keren deelgenomen aan de Wijnkeuring van De Lage Landen. Daar heb ik ook al zilver en brons behaald voor verschillende wijnen. Dat mijn wijnen goed scoren, is natuurlijk ook een aanmoediging om verder te blijven werken aan de ontwikkeling ervan”, zegt Hans Verlooy.