Nieuws Kempen Kempische tuinaannemers vallen in de prijzen

Kempische tuinaannemers vallen in de prijzen

Foto: V&V Groenservice Westerlo

Kempische tuinaannemers vallen in de prijzen

V&V Groenservice uit Westerlo is twee keer in de prijzen gevallen tijdens de wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer’: een keer goud in de categorie ‘Groen Kleurt’ en als kers op de taart ook de publieksprijs. Ook Tuinarchitectuur Vranckx uit Geel gaat met een medaille naar huis: het team haalde brons in de categorie ‘tuinen tot 1000m²’.

De Vlaamse Tuinaannemer zet intussen al 25 jaar lang tuinprofessionals met bijzondere realisaties over heel Vlaanderen in de kijker. Jo Verboven van V&V Groenservice stuurde een realisatie in, naar een ontwerp van tuinarchitect Ken Verelst. “Een heel bijzonder project, want het is de Kens eigen tuin die we mochten aanleggen”, vertelt Verboven. “Onder zijn impuls stuurde  ik de foto’s in. Ken is iemand waar ik vaak mee samenwerk. Bijzonder fijn als net dit ontwerp dan in de prijzen valt.”

Nadat een professionele jury het vakmanschap beoordeelde in aanleg en onderhoud, besliste het brede publiek via social media dat V&V Groenservice ook de gegeerde publieksprijs won met zijn realisatie. “Daar ben ik heel blij mee, want die publieksprijs overstijgt alle categorieën. Dubbel content met deze bekroning!”

 

Brons voor Vranckx

Tuinarchitectuur Vrankcx uit Geel viel ook opnieuw in de prijzen tijdens De Vlaamse Tuinaannemer. Het ontwerp van Roeland Vranckx werd gekozen uit meer dan 50 inzendingen, en werd bekroond met brons in de categorie ‘tuinen tot 1.000 m2’.

“Ik kreeg van de eigenaars de vraag om meer groenbeleving in de tuin te brengen”, vertelt Roeland Vranckx. “Met een strakke en heldere lijnvoering creëerden we een moderne, stedelijke tuin die de tand des tijds zeker kan doorstaan.” Roeland presenteerde de eigenaars verschillende ontwerpen voor voor-, zij- en achtertuin. Het uiteindelijke resultaat, goed voor brons, werd een tuin die uitnodigt om er doorheen te wandelen, op zoek naar dat eigen ideale plekje.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.