Nieuws Kempen Keramiste fleurt optiek Leen in Geel op: “Onze vitrine is een echte blikvanger”

Keramiste fleurt optiek Leen in Geel op: “Onze vitrine is een echte blikvanger”

Keramiste fleurt optiek Leen in Geel op: “Onze vitrine is een echte blikvanger”

GEEL – In de etalage van Optiek Leen in Geel kan je deze dagen niet alleen de allernieuwste brilmonturen bewonderen, maar ook heel wat originele sierstukken van een lokale keramiste. “Die maken van onze vitrine een echte blikvanger.”

Leen Van Gorp van Optiek Leen leerde Astrid De Deyne kennen vanwege haar werk als grafisch ontwerpster. Ze kwam bij De Deynes bureau Reejeel terecht toen ze een nieuw logo wilde, omdat ze twee jaar geleden op de Diestseweg in Geel Optiek Vanderlinden overnam. “Ik ontdekte dat enkele bestaande logo’s die ik vanwege hun subtiliteit heel mooi vond, allemaal van Astrids hand zijn”, zegt Leen Van Gorp met een lachje.

De opticien-optometrist is al twintig jaar in de sector actief, waarbij ze in 2018 bij Patrick Vanderlinden aan de slag ging. “Dat was vanaf het begin met het oog op een overname van de zaak op 1 april 2020. Het was wel heel onwezenlijk dat die overname gebeurde op een moment dat de optiekzaak vanwege corona verplicht gesloten was. Om de overgang voor de vele trouwe klanten niet te bruusk te maken, ontwierp Astrid een logo waarin de vormen van Optiek Vanderlinden verwerkt zitten.”

 

De combinatie van unieke stukken, zowel brillen als keramiek, vormen een blikvanger in de etalage.

Keramiek als sokkel

Optiek Leen blijft bewust als zelfstandig opticien de strijd aangaan met de grote ketens. “Veel klanten kiezen toch nog altijd heel bewust voor onze dienstverlening”, zegt ze. “Vandaag zie ik nog altijd dat hele families –ouders, kinderen, neven en nichten– hier vaste klant zijn. Een bril is hier altijd een uniek stuk dat op iemands maat gemaakt wordt, hierachter in het atelier. We hebben van elke bril ook maar één stuk. Is die verkocht, kunnen we dezelfde bril niet zomaar terug in de etalage leggen. Voor elke klant is er dus een unieke bril.”

En die komt nu in de etalage nog meer tot zijn recht dankzij de keramieken sculpturen, vaasjes en flesjes van Astrid De Deyne, die als sokkel of voetje voor de monturen dienen. Zij vond in deze ambachtelijke kunstvorm een extra creatieve uitlaatklep. Binnenkort studeert ze af in de keramiekafdeling van de Geelse kunstacademie.

“Ik ben echt gebeten door porselein met kristalglazuren. De chemie die hierrond hangt, is fantastisch. Je brengt het glazuur aan en dan moet je het loslaten. De natuur doet verder haar werk in de oven. Het is altijd een soort van experiment, waarbij je soms versteld staat van het eindresultaat. Mijn werk sluit ook aan bij de persoonlijke aanpak van Leen, waarbij de klant op de eerste plaats komt. En die unieke brillen passen mooi bij mijn unieke stukken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.