ORAKEL Tom Ongena (links) ging op bezoek bij Orakel in Retie. Hij kreeg een rondleiding van Sofie Hermans (rechts vooraan), Dirk Spooren (rechts achteraan) en Tom Laveren (Voka Mechelen-Kempen)

Kersvers Open VLD-voorzitter op Voka Zomerstage bij Orakel

In het kader van de Voka Zomerstages bracht Tom Ongena, de nieuwe voorzitter van Open VLD, een bezoek aan Orakel Group in Retie. Orakel is bekend als producent van onder meer ecologische polsbandjes en jetons voor grote muziekfestivals.

Tijdens de Voka Zomerstages draait een politicus een halve dag mee op de werkvloer. “Zo leren politici de werking van een bedrijf beter kennen. En zien ze ook de impact van hun beslissingen”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Tom Ongena werd vorige week gekoppeld aan Orakel Group uit Retie. Hij kreeg er een rondleiding van Dirk Spooren (zaakvoerder), Sofie Hermans (Sales & Marketing) en An Dries (CSR & HR).

Als winnaar van de Prijs Duurzaam Ondernemen (2019) van Voka Mechelen-Kempen, staat het 'groene' ondernemen centraal bij Orakel. Tijdens het bezoek haalde Dirk Spooren de huidige beperkingen van energiedelen aan, waar hij als ondernemer op stoot. Ook de problemen op de arbeidsmarkt zijn ter sprake gekomen. "De activering van de VDAB moet minder vrijblijvend zijn en een stuk performanter worden", liet Ongena weten. ​

Orakel zet intussen verder in op het duurzaam gebruik van grondstoffen. Ze hebben onder meer tokens uit visnetten en kauwgom gemaakt en medailles uit hout en aardappelschillen. Door een aantal gerichte overnames kunnen ze hun activiteiten verder blijven uitbreiden.