De toonzaal van Kovéra op de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg De toonzaal van Kovéra op de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg. Foto: Joren De Weerdt

Keukenspecialist Kovéra opent vernieuwde toonzaal in Heist-op-den-Berg

HEIST-OP-DEN-BERG, HULSHOUT - De toonzaal van keukenspecialist Kovéra in Heist-op-den-Berg staat in het nieuw. “Een keuken is doorheen de tijd steeds meer een ruimte voor totaalbeleving geworden”, zegt Benny Koenig van Kovéra. “Daar komt alsmaar meer maatwerk aan te pas. Het stopt niet bij alleen kastjes maken. ”

Kovéra is al meer dan vijfenvijftig jaar een echt familiebedrijf. Maurice Koenig en zijn echtgenote Hilda Verschoren begonnen er in 1965 mee. In 1973 openden ze een eerste filiaal in de Molenstraat in Heist-op-den-Berg. Intussen nam zoon Chris de fakkel over. Samen met zijn broers behartigt hij de commerciële leiding, de levering, plaatsing, verkoop en service na verkoop.

LEES OOK. Kovera springt met Imke Courtois op WK-trein

Het aantal toonzalen breidde doorheen de jaren uit naar Geel en Sint-Joris-Winge. De toonzaal in Heist-op-den-Berg vind je sinds 1991 terug op de Mechelsesteenweg. Het bedrijf heeft ook een eigen ontwerpafdeling en produceert zijn eigen keukens in Hulshout. De plaatsing handelt Kovéra ook zelf af. Zelfs natuursteen bewerkt het bedrijf in een eigen granietafdeling.

“Onze toonzaal in Heist-op-den-Berg is zeer belangrijk voor onze particuliere klanten”, legt Benny Koenig uit. “Onze oorsprong ligt er in vogelvlucht natuurlijk maar 2 kilometer vandaan. Maar we bouwen niet alleen keukens voor particulieren. Ongeveer de helft van ons werk bestaat uit B2B-projecten. In Destelbergen openen we nog een toonzaal voor die niet-particuliere klanten. Bouwpromotoren en hun eindklanten kunnen er terecht na afspraak.”

Nieuwe voorkant

In 2005 kreeg de Heistse toonzaal al eens een facelift, maar nu pakte het bedrijf de vernieuwing bijzonder grondig aan. “De hele voorzijde is weggenomen. Zo krijgt het gebouw een heel ander uitzicht”, legt Koenig uit. “Het voorste gedeelte van de winkel is intussen helemaal vernieuwd. De werkzaamheden begonnen half januari, maar mits wat stof bleven we wel gewoon open. Klanten konden dan tijdelijk langs de zijingang naar binnen.”

 

Benny Koenig. Foto: Joren De Weerdt
Benny Koenig in de vernieuwde toonzaal . Foto: Joren De Weerdt

In de nieuwe toonzaal wil Kovéra haar pareltjes tonen in een inspirerende omgeving. “Doorheen de tijd is een keuken steeds meer een ruimte voor totaalbeleving geworden”, legt Koenig uit. “Ze maakt mee deel uit van de volledige woonruimte. Zo is er vraag ontstaan naar verschillende inrichtingen en afwerkingen. We springen daar graag op in en dat willen we ook tonen aan onze klanten. De nieuwe toonzaal is een echt pareltje geworden. Je kunt er de meer high end keukens bekijken, maar zeker niet alleen die. We hebben voor iedereen iets.”

Silobrand

In februari had Kovéra aan de productiefaciliteit in Hulshout af te rekenen met een brand in een silo. Het afgelopen weekend flakkerde die plots weer op, maar zonder impact voor de productie. “De brandweer volgt de situatie nog wel van kortbij op”, zegt Koenig. “Het is geen makkelijke brand om volledig te doven. Dat moet met stikstof gebeuren en duurt waarschijnlijk nog wel enige tijd. De silo zelf was in februari al wel buiten dienst gesteld.”

LEES OOK. Silobrand heeft geen impact op de operationele bedrijfsvoering van Kovéra Keukens

Komend weekend verwelkomt Kovéra bezoekers in Heist-op-den-Berg met hapjes en drankjes. “De volgende jaren bekijken we nog extra expansiemogelijkheden. Waarschijnlijk komen er op termijn dus nog wel locaties bij.”