KEVIN BINNEMANS Kevin Binnemans opent in de zomer Capellebeemden in Vorst-Meerlaar. Foto: AF

Kevin Binnemans rijft concessie Capellebeemden binnen

LAAKDAL - Vorst-Meerlaar krijgt in de zomer, na jarenlang wachten, een nieuw ontmoetingscentrum. Kevin Binnemans heeft de concessie in handen voor Capellebeemden. De ingeweken Laakdaller opent wellicht in juli het horecagedeelte, net als de foyer en de polyvalente ruimtes, waaronder ook feestzaal.

De kogel is door de kerk. Kevin Binnemans haalde de concessie voor Capellebeemden binnen en hierdoor krijgt Klein-Vorst binnenkort eindelijk weer een ontmoetingscentrum. De ingeweken Antwerpenaar, die zelf in het Laakdalse deeldorp woont, kijkt alvast uit naar deze nieuwe uitdaging. “Ik was zeventien jaar lang actief in de evenementensector en het nachtleven. Tijdens de pandemie viel dat stil en gingen mijn vrouw en ik op zoek naar andere uitdagingen. Mijn echtgenote opende een hondentrimsalon in Klein-Vorst, terwijl ik een toeleveringsbedrijf voor de horeca startte. Daar komt nu dus Capellebeemden bij.”

Met stijl

Momenteel wordt er nog naarstig gewerkt om het nieuwe ontmoetingscentrum tegen juli te kunnen opleveren. “Ik hoop nog een deel van de zomer mee te kunnen pikken”, aldus Kevin Binnemans. “Hoe het restaurant en het drankgedeelte eruit zal zien, blijft nog een verrassing. Daarvoor zijn er nog enkele pistes. De feestzaal zal uiteraard multifunctioneel worden. Capellebeemden wordt sowieso laagdrempelig en toegankelijk, maar met de nodige stijl. Met mijn kennis en ervaring wil ik met Capellebeemden een toegevoegde waarde geven aan de gemeente.”

Nieuw concept

Met de aanstelling van Kevin Binnemans eindigt de zoektocht van bijna een jaar naar een concessiehouder voor Capellebeemden. “Vorig jaar in juni hebben we onze eerste oproep gelanceerd”, vertelt Steffi De Breuker van Patrimonium Laakdal. “Er bestond wel interesse, maar het bleek erg moeilijk te zijn om de banken mee te krijgen in het verhaal. Tijdens de laatste inschrijfronde konden we rekenen op twee kandidaten. De keuze viel uiteindelijk op Kevin Binnemans omdat zijn concept nieuw is voor Laakdal.”