Nieuws Kempen Klus O Velo: de klusjesdienst met de bakfiets

Klus O Velo: de klusjesdienst met de bakfiets

Klus O Velo: de klusjesdienst met de bakfiets

klus o veloGoed een jaar geleden startte Koen Leijnen (31) uit Mol met een opmerkelijke activiteit: een klusdienst met een bakfiets die luistert naar de naam Klus O Velo. Niet met een bestelwagen maar met een speciale bakfiets trekt hij erop uit om allerlei klussen en herstellingen uit te voeren. “Maximum in een straal van 15 km rond Mol en liever nog binnen de 10 km”, lacht hij.

Koen is in het dagelijks leven leraar elektromechanica op het TISP in Mol. Dat combineert hij al langer met elektricien en klusjesman in bijberoep. “Ik had niet het gevoel dat ik dat op de juiste manier deed”, vertelt hij. Omdat hij een fanatieke fietser is, kwam hij op het idee om zijn verplaatsingen voortaan op een CO2-neutrale manier te doen. “Dat idee haalde ik in Denemarken. In Kopenhagen werken mensen op dezelfde manier. Ik kocht mijn bakfiets trouwens bij één van hen.” Sindsdien staat zijn bestelwagen voor 90% van de tijd stil. “Enkel wanneer ik grote stukken moet vervoeren, gebruik ik de camionette nog.”

Ook fietsenmaker
In de praktijk is Koen Leijnen zowat elke avond, op zaterdag en tijdens zijn lesvrije dinsdag op pad. “Ik kreeg ook meer en meer vraag naar fietsherstellingen en zo ben ik stilaan geëvolueerd naar een fietsenmaker.” Sinds drie weken verkoopt hij ook fietsen van het merk Santos. “Ze zijn met de vraag gekomen omdat ze in Mol een verkooppunt zochten”, vertelt de groene klusjesman annex fietsenmaker.

Of hij een voltijdse job van zijn zelfstandige activiteit wil maken? “Zo ver wil ik niet vooruit kijken. Eerst afwachten hoe het met de verkoop van de fietsen zal lopen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer