Nieuws Kempen Koffiebranderij Mokapi in nieuwe handen

Koffiebranderij Mokapi in nieuwe handen

Koffiebranderij Mokapi in nieuwe handen

Het nieuwe team van Mokapi.

Het nieuwe team van Mokapi.

De familie Mallants heeft koffiebranderij Mokapi in Veerle-Laakdal verkocht. De nieuwe eigenaars zijn Wim Janssens uit Tessenderlo en Jef Seykens uit Geel, twee voormalige collega’s bij de firma Ricoh in Vilvoorde. Ze gaven er hun ontslag om verder als ondernemer door het leven te gaan.

Mokapi bestaat sinds 1881 en was de voorbije dertien jaar in handen van de familie Mallants, met als uithangbord Guido Mallants, voormalig voetballer, trainer, voetbalmakelaar en manager van KV Mechelen. Met de ‘java-mokka’ heeft Mokapi een erkend streekproduct in huis.

“Als koffieliefhebbers kenden we Mokapi al veel jaren”, zegt Wim Janssens, één van de twee overnemers. “We vonden het een mooi bedrijf om verder te zetten, met een mooi product: eerlijke, gezonde koffie die zacht wordt gebrand.” Janssens en Seykens komen uit de wereld van de printers, kopieermachines en faxapparaten. “Maar als hobby zijn we koffiefanaten die bezig waren met koffie branden en andere barista toepassingen,” verduidelijkt Janssens. “Ik wou op eigen benen staan, het heft in eigen handen nemen”, zo verklaart hij zijn ontslag als werknemer.

Tastingruimte uitgebreid
De nieuwe eigenaars blijven de veertien koffiemengelingen van Mokapi aanbieden maar zien ook een verdere uitbreiding. “We zijn de tastingruimte aan het uitbreiden. Daar willen we chefs van restaurants uitnodigen om te komen proeven en zelf hun mengeling samen te stellen. Ook particulieren zijn welkom. We willen de rondleidingen uitbouwen en meer groepsbezoeken aantrekken.” Verder blijven ze de verdeling doen van de Saeco-koffiemachines.

De nieuwe zaakvoerders zullen zelf de koffie branden, de winkel openhouden en de baan op gaan met hun producten. “We richten ons onder meer naar bedrijven waar we koffiecorners willen inrichten”, vertelt Janssens. Om dezelfde koffies te kunnen maken, gingen ze een paar maanden in de leer bij Guido Mallants. De beide echtgenotes stappen mee in de zaak om de boekhouding te doen en te helpen in de winkel op drukke momenten. “Het blijft een familiezaak”, benadrukt Wim Janssens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer