Nieuws Kempen Koffiefilters van Miko in mondmaskers

Koffiefilters van Miko in mondmaskers

Koffiefilters van Miko in mondmaskers

TURNHOUT/LIER  – Koffiebranderij Miko in Turnhout zal samen met het Lierse maatwerkbedrijf Mivas mondmaskers maken. Daarvoor levert Miko gratis biocomposteerbaar koffiefilterpapier. Mivas verwerkt die dan in mondmaskers.

Mivas is een maatwerkbedrijf dat werk verschaft aan personen met een arbeidsbeperking. Door de coronacrisis moest het bedrijf, net als Miko in Turnhout, het werk tijdelijk neerleggen. ““Beide bedrijven zijn hard getroffen door de coronamaatregelen”, zegt Miko-directeur Frans Van Tilborg. “Nu er een eerste versoepeling van de maatregelen mogelijk is, kijken we hoopvol naar de toekomst waarbij mondmaskers een belangrijke rol zullen spelen.”

Omdat bij maatwerkbedrijf Mivas een aantal activiteiten voorlopig is uitgesteld, heeft het bedrijf op zijn site in Lier een nieuw naaiatelier opgezet. Hier gaan de maatwerkers aan de slag om mondmaskers te maken met filters uit koffiefilterpapier. Miko levert daarvoor gratis biocomposteerbare koffiefilters op rol. Die worden bij Mivas per 4 op maat geseald en passen dan mooi als filter in het mondmasker.

In eerste instantie maakt Mivas 3.000 mondmaskers voor het eigen personeel. Er werken ongeveer zevenhonderd mensen. Op termijn, en afhankelijk van de vraag, kan de productie worden uitgebreid, zodat kan worden geleverd aan gemeenten, bedrijven en particulieren.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.