MIKO CEO Frans Van Tilborg. Foto: Bert De Deken

Koffieservicespecialist Miko maakt weer winst

Na verliescijfers in 2022 kan het Turnhoutse bedrijf Miko in de eerste helft van dit jaar weer winstcijfers voorleggen. De winst over die eerste jaarhelft bedraagt 800.000 euro.

De omzet van het koffiebedrijf steeg met ruim 11%. Dat er weer meer koffie wordt gedronken in kantoren, bedrijven, instellingen en in de horeca, heeft daar alles mee te maken. Alleen in het Verenigd Koninkrijk liep de verkoop wat minder en dat heeft alles te maken met de Brexit.

Miko voelt wel dat supermarkten het moeilijk hebben en dat heeft gevolgen voor de private label-producten, de koffie die Miko voor de huismerken van die supermarkten maakt. Frans Van Tilborg, ceo van de Miko-groep, is gematigd tevreden: “Het doet ons plezier dat we in onze out-of-homemarkt de uitdaging waarmaken, hoewel die markt het slachtoffer blijft van thuiswerk. De verkoop in private label blijft een strijd en het vergt nog wat tijd om die strijd te winnen. Wanneer onze nieuwe fabriek over enkele jaren klaar is, kunnen we in een beter geautomatiseerd bedrijf werken met state-of-the-art techniek, zodat we schaalvoordelen kunnen realiseren.”