Nieuws Kempen Koning Filip bezoekt Janssen Pharmaceutica in de strijd tegen COVID-19

Koning Filip bezoekt Janssen Pharmaceutica in de strijd tegen COVID-19

Koning Filip bezoekt Janssen Pharmaceutica in de strijd tegen COVID-19

BEERSE – Koning Filip heeft een bezoek gebracht aan Janssen Pharmaceutica in Beerse. Met dit bezoek wilde de Koning persoonlijk zien hoe Janssen zich inzet voor de strijd tegen COVID-19. Koning Filip werd geïnformeerd over de zoektocht naar een mogelijk COVID-19 vaccin, en kreeg een rondleiding in het dr. Paul Janssen Research Center. Het bezoek werd enorm gewaardeerd, zowel door Koning Filip als door het bedrijf en de betrokken Janssen medewerkers.

Na een warm welkom door dr. Paul Stoffels (Chief Scientific Officer Johnson & Johnson) en Kris Sterkens (CEO Janssen Pharmaceutica) werd tijdens een werkvergadering toelichting gegeven over de ontwikkeling, de productie en de wereldwijde ter beschikking stelling van het COVID-19 vaccin. “We zetten ons al jarenlang in voor de aanpak van wereldwijde gezondheidscrisissen. We werken daarbij nauw samen met partners overal ter wereld om de huidige COVID-19 pandemie aan te pakken op meerdere fronten. Dit dankzij de enorme inzet van onze medewerkers. Het bezoek van de Koning is een mooie erkenning naar hen toe”, aldus dr. Paul Stoffels.

Koning Filip bracht ook een bezoek aan het Dr. Paul Janssen Research Center, waar werd verteld over de inspanningen van Janssen om de nationale COVID-19 testcapaciteit te verhogen. Bij een rondleiding door het labo sprak de Koning met enkele van de wetenschappers die zich hier vrijwillig en met volle overgave voor hebben ingezet. Om bij te kunnen dragen aan het verhogen van de testcapaciteit, werd in recordtempo een nieuw biotechlab opgezet. De gesprekken waren erg hartelijk en de Koning stak de Janssen onderzoekers een hart onder de riem voor hun aanhoudende inspanningen.

Farma als essentiële sector

Het bezoek van Koning Filip benadrukt het belang van de farmaceutische sector in de strijd tegen COVID-19. “We zijn als essentiële sector steeds operationeel gebleven tijdens de COVID-19 pandemie. We zijn ook fier dat we het veschil hebben kunnen maken door bijvoorbeeld het verhogen van de COVID-19 testcapaciteit of het produceren van desinfecterende handgel voor ziekenhuizen”, aldus Kris Sterkens, CEO van Janssen Pharmaceutica.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.