Nieuws Kempen Koninklijk bezoek bij Ravago Production: “Het vorstenpaar was enorm geïnteresseerd”

Koninklijk bezoek bij Ravago Production: “Het vorstenpaar was enorm geïnteresseerd”

Foto: BERT DE DEKEN

Koninklijk bezoek bij Ravago Production: “Het vorstenpaar was enorm geïnteresseerd”

ARENDONK – Koning Filip en koningin Mathilde brachten woensdagochtend een bezoek aan Ravago Production in Arendonk. Het vorstelijk paar kreeg tijdens het bedrijfsbezoek inzage in de recyclageactiviteiten van Ravago Production en de inspanningen die geleverd worden met betrekking tot duurzaamheid.

Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken ieder jaar een viertal Belgische provincies en woensdag was het de beurt aan de provincie Antwerpen. Hun eerste halte hielden de vorsten in Arendonk waar ze een bedrijfsbezoek brachten aan Ravago Production. Het vorstelijk paar werd rondgeleid door de familie Roussis-Van Gorp.

 

“Tijdens het bedrijfsbezoek hebben we het koningspaar getoond hoe wij van afval nieuwe grondstoffen maken”, vertelt plantmanager Joris Van Hees. “In onze verschillende processen gaan wij plastic afval omvormen naar nieuwe grondstoffen waarmee nieuwe voorwerpen gemaakt kunnen worden. Tijdens de rondleiding kwam duidelijk tot uiting dat dit onderwerp het koningspaar absoluut na aan het hart ligt, want de koning en koningin waren tijdens het hele bezoek enorm geïnteresseerd.”

Grote eer

Voor Ravago Production was het de tweede keer dat er koninklijk bezoek over de vloer kwam, want in 1998 kwam Albert II ook al langs bij het Arendonkse recyclagebedrijf. “Voor het bedrijf was het opnieuw een enorm grote eer om dit koninklijk bezoek te ontvangen”, aldus nog plantmanager Joris Van Hees. Ravago Production viert dit jaar het 60-jarig bestaan, maar dat was niet de aanleiding voor het bezoek. Het vorstenpaar kwam naar verluidt uit pure interesse naar het Arendonkse bedrijf omdat recyclage en duurzaamheid hen na aan het hart ligt.

Figurantenrol

Koning Filip en koningin Mathilde werden bij Ravago Production rondgeleid door de familie Roussis-Van Gorp en in hun spoor volgde ook burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA). “Voor mij was vandaag enkel een protocollaire rol weggelegd. Ik was slechts figurant, want het bedrijf stond uiteraard centraal. Dit was het tweede bezoek van het vorstenpaar aan onze gemeente en dat zijn altijd bijzondere momenten. Bij een vorig bezoek aan Arendonk bezocht het koningspaar de vzw Talander, maar dit was een heel ander gegeven. Ravago Production stond nu centraal tijdens het bezoek, wat uiteraard een hele eer was voor de familie en het bedrijf. Het was trouwens prachtig om te zien hoe koning Filip en koningin Mathilde waardering hadden voor het bedrijf.”

 

 

Erehaag

Na vijftig minuten zat het bedrijfsbezoek erop en vormde een tachtigtal werknemers een erehaag voor het vorstenpaar. Koning Filip en koningin Mathilde namen voor hun vertrek nog even de tijd om een praatje te slaan met de werknemers. “Dat was heel bijzonder”, glunderen Peter Vandijck en Arne Raeymaekers na hun babbel met de vorstin. “Voor ons als werknemers was het uiteraard een hele eer om bij het bedrijfsbezoek van het vorstenpaar betrokken te worden. We vormden een erehaag en konden inderdaad een praatje slaan met koningin Mathilde. Het is moeilijk om met iemand die je niet kent echt te babbelen, maar de koningin toonde oprechte interesse. Dit gaan we alvast niet snel vergeten.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.