Automatenshop Zandhoven Saren Vermeeren en Bjorn Van den Bulck van oochst met rechts Wilfried Hanot en en zonen Jeroen en Jonas van Hanot Vending. Foto: kma

Koppel achter winkel Vita Veggie opent “moderne versie van groentenwinkel”

Automatenshop Zandhoven
Foto: kma.

Het koppel, dat vijf kinderen heeft, was al langer aan het uitkijken naar een derde fysieke winkel. “Toevallig had mijn kozijn in dit pand een zaak in airconditioning. Hij is vorig jaar naar de overzijde van de Ringlaan verhuisd. We zagen deze stek direct zitten.”

Moderne versie 

Een ontmoeting met Wilfried Hanot bracht hun op de idee voor een automatenshop. Wilfried runt samen met zijn zonen Jonas en Jeroen Hanot Vending op de Ter Stratenweg in Oelegem. Hier in de streek kent iedereen hen wel van de brood- en charcuterieautomaten, maar ze richten hele automatenshops in, en dat gaat ver. “Reserveren, combideals, afprijzingen, acties: de mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos”, zegt Wilfried.

“Eigenlijk is dit de moderne versie van een groente- en fruitwinkel”, zegt Bjorn. Maria’s nichtje woont alleen in een flatje. “Als ze al die groenten apart moet kopen en schoonmaken, weet ze niet waar ze met al dat groenafval moet blijven. Ze is hier al langsgeweest en de porties zijn groot.”