Kraanbedrijf Buermans Foto: Kraanbedrijf D. Buermans

Kraanbedrijf D. Buermans (Olen) en De Bruycker-Kemp (Hamme) schrijven samen innovatief en inclusief verhaal

Bij Kraanbedrijf D. Buermans zag Danny Van Den Dool (39) onlangs een langgekoesterde droom werkelijkheid worden. Ondanks zijn fysieke beperking heeft hij voor het eerst een schip gelost. Die prestatie werd mogelijk dankzij een inspirerende samenwerking tussen zijn Olense werkgever en De Bruycker-Kemp uit het Oost-Vlaamse Hamme.

Danny Van Den Dool is al sinds 2004 een toegewijde kracht binnen Kraanbedrijf D. Buermans. Door zijn achtergrond als schipperszoon, koestert hij een diepgewortelde passie voor kranen. Als jonge jongen was hij gefascineerd door de werking van kranen en dit leidde uiteindelijk tot zijn professionele roeping bij Kraanbedrijf D. Buermans.

De Olense onderneming heeft altijd in zijn potentieel geloofd, ondanks de uitdagingen waarmee Danny geconfronteerd wordt. “Hij kampt onder meer met een significante beperking aan zijn arm, maar Danny’s vastberadenheid en toewijding zijn onwrikbaar. Dat toonde hij al tijdens zijn eerste dagen op de Bobcat en later ook op de dumper”, luidt het.

“De zoektocht naar de juiste aanpassing, die nodig zou zijn voor Danny, heeft veel denkwerk gevergd binnen het team. Onze ervaren hoofdmekanieker Koen en Danny zelf brachten de specifieke vereisten in kaart om Danny in staat te stellen een kraan te bedienen. Nadat dit grondig was uitgewerkt, moesten de ideeën in de praktijk worden getest en geïmplementeerd.”

Na een intensieve zoektocht vond Kraanbedrijf D. Buermans de perfecte partner in het bedrijf De Bruycker-Kemp uit het Oost-Vlaamse Hamme. Het was voor beide ondernemingen de eerste keer dat ze een overslagkraan aanpasten, specifiek zodat Danny deze kon bedienen. “Deze samenwerking resulteerde niet alleen in een technologisch hoogstandje, maar toonde ook de kracht van samenwerking en inclusie, waarbij de grenzen van wat mogelijk werd geacht, werden verlegd.”

Voor Danny Van Den Dool en Kraanbedrijf D. Buermans markeert deze gebeurtenis een triomf van vastberadenheid, innovatie en inclusie. Kraanbedrijf D.Buermans is dan ook trots op Danny's prestatie en erkent de inzet van alle betrokken partijen die hebben bijgedragen aan het realiseren van deze historische mijlpaal.