KRINGLAAK Kringwinkel Laakdal sluit op 3 juni de deuren aan de Oude Geelsebaan. Foto: AF

Kringwinkel Laakdal verhuist naar Van Calster in Geel

LAAKDAL, GEEL - Kringwinkel Laakdal sluit op 3 juni de deuren. Het huurcontract van het pand aan de Oude Geelsebaan werd niet verlengd. Omdat Kringwinkel Zuiderkempen vzw geen andere geschikte ruimte vond in de gemeente, verhuist het Laakdalse filiaal naar Geel.

Kringwinkel Laakdal is al tien jaar gevestigd in het voormalige gebouw van Pecotex aan de Oude Geelsebaan maar daar komt binnenkort verandering in. “Het huurcontract is opgezegd en dus moeten we verhuizen”, vertelt Hanne Biesmans, operationeel directeur voor Kringwinkel Zuiderkempen vzw. “We startten een zoektocht naar een gelijkaardig pand in Laakdal, maar dat bleek een lastige opdracht. Voor 1.500 vierkante meter winkelruimte, een atelier en magazijnen zochten we een pand van 2.000 vierkante meter en iets van dergelijke grootte bleek niet beschikbaar te zijn in Laakdal. Na lang zoeken vonden we toch een oplossing, weliswaar zes kilometer verder, net over de gemeentegrens in Geel.”

Operationeel directeur Hanne Biesmans en maatwerkcoach Viviane Tureluren. Foto: AF

Binnenkort zal de Kringwinkel verhuizen naar Tegelwinkel Van Calster aan Grote Steenweg 8 in Geel. “We nemen onze intrek in het magazijn achter Van Calster”, legt Hanne Biesmans uit. “Van Calster zal nog een jaar de toonzaal in gebruik hebben voor ze verhuizen en na dat jaar brengen wij onze winkelruimte onder in die toonzaal. Onze eigenlijke verhuis zal dus gefaseerd gebeuren. Dat is niet ideaal, maar heeft ook voordelen. Omdat we bij Van Calster in de eerste fase in een gelijkaardige ruimte terechtkomen als in Laakdal, moeten we de winkel als het ware gewoon verplaatsen en bijvoorbeeld geen nieuwe rekken kopen. Toch trekken we drie weken uit voor de verhuis. In Laakdal sluiten we de deuren op 3 juni en uiterlijk op 24 juni gaan we open op de nieuwe locatie.”

Ook na de verhuis naar Geel zullen de klanten hun vertrouwde gezichten terugzien. Foto: AF

De verhuis naar Geel heeft uiteraard gevolgen voor de klanten en het personeel. “De impact zal miniem zijn”, voorspelt Hanne Biesmans. “Alle medewerkers blijven aan boord en verhuizen mee. Sommigen wonen in de Geelse regio en winnen dus tijd en afstand. Omdat de nieuwe winkel amper zes kilometer verder ligt, is dit ook voor medewerkers uit Laakdal geen onoverkomelijk probleem. Omdat er nu eindelijk duidelijkheid is over de toekomst van de winkel is het hele team vooral opgelucht. Ook voor de klanten verandert er weinig. De winkelbeleving blijft gelijkaardig en ze zullen in Geel alle vertrouwde gezichten terugzien. We weten bovendien uit ervaring dat de meeste Laakdalse klanten met de wagen naar de winkel komen. Die zes extra kilometers zullen daarom geen probleem vormen.”