Nieuws Kempen Kris Sterkens is nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica

Kris Sterkens is nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica

Kris Sterkens is nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica

BEERSE – Kris Sterkens (56) uit Schoten is vanaf woensdag de nieuwe CEO bij Janssen Pharmaceutica. Hij volgt Stef Heylen op die de voorbije drieënhalf jaar aan het hoofd stond van het grootste farmaceutisch bedrijf in België en nu met pensioen gaat.

Vanaf 1 april neemt Kris Sterkens de fakkel over van Stef Heylen als hoofd van Janssen Pharmaceutica. Officieel krijgt hij daarmee de functies van Managing Director en Voorzitter van het Directiecomité van Janssen Pharmaceutica NV. Kris Sterkens behoudt daarnaast zijn functie als Company Group Chairman Janssen Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) die hij al sinds 2017 uitoefent.

Kris Sterkens werkt al meer dan 30 jaar voor Janssen. Hij begon zijn carrière binnen de finance-afdeling waar hij opklom tot Vice President en CFO. Daarna maakte hij de overstap naar het algemene management. Voor hij zijn huidige functie opnam, stond hij in Singapore meer dan 3 jaar aan het hoofd van Janssen Asia Pacific. In die hoedanigheid leidde hij teams in Japan, Korea, Australië, Nieuw-Zeeland en India. Daarvoor had hij verschillende functies als Managing Director in Nederland, Benelux, Duitsland en op EMEA-niveau.

Janssen Pharmaceutica is een dochterbedrijf van het wereldwijde gezondheidsbedrijf Johnson & Johnson. Janssen Pharmaceutica heeft in ons land vestigingen in Beerse, Geel, Olen, La Louvière en Merksem en telt in totaal 5.100 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.