Nieuws Kempen Kroketjes en ijs, zij-aan-zij in Mol

Kroketjes en ijs, zij-aan-zij in Mol

Kroketjes en ijs, zij-aan-zij in Mol

Twee culinaire toppers uit Mol vinden elkaar en gaan samenwerken: Op Bruno’s Wijze en Amina van Ijs Rubens. Ze werkten samen een feestfolder uit om Kempenaars een lekker eindejaar te bezorgen.

Het pad van Bruno Janssens en Amina Benkirane van Huis Rubens kruiste in de zomer van 2021. “Achteraf bleken we heel wat dingen gemeen hebben”, zegt Bruno Janssens van Op Bruno’s Wijze. “Amina studeerde in 1993 af als kok in Sint-Jozefsinstituut in Geel, waar ik mijn koks- en bakkerijopleiding volgde tot 1985. Daarnaast kiezen we allebei voor een ambachtelijk product.”

Amina sloot in 2008 de deuren van Huis Rubens in Mol, de bekende zaak die haar overgrootmoeder 88 jaar eerder had opgericht. In 1919 opende Julia Dekoninck een klein kruidenierswinkeltje vlakbij het schooltje op de Rozenberg in Mol. Haar ambachtelijke ijs raakte al snel overal bekend.

Voor Amina kriebelde het opnieuw, en al enkele zomers schept ze ijs in Bar Plas, de zomerbar van The Red Pengiun in Mol-Wezel. Het overbekende versgedraaide Molse ijs is ook te koop in de ‘IJspotten van Julia’, bereid volgens een goedbewaard Rubens IJs familierecept.

Bruno Janssens van Op Bruno’s Wijze maakt sinds 2015 ambachtelijke kroketten. Hij gaat verder dan de klassiekers kaas- en garnaalkroketten. “Die werden al snel uitgebreid naar een heel gamma van smaken. Vaak zijn deze smaken seizoensgebonden zoals een everzwijnkroket, of een aspergekroket.” Die verdeelt hij via horecazaken, maar ook particulieren kunnen ze bestellen en afhalen. Hij leverde de hele zomer lang geleverd aan Barplas.

“Daarom kon een verdere samenwerking niet uitblijven! We verzamelden onze krachten en maakten samen de lekkerste feestfolder van de regio”, klinkt het trots.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.