Nieuws Kempen KU Leuven Geel reikt het Kempense bedrijfsleven de hand

KU Leuven Geel reikt het Kempense bedrijfsleven de hand

KU Leuven Geel reikt het Kempense bedrijfsleven de hand

KU Leuven GeelDe Technologiecampus Geel van de KU Leuven organiseert woensdag 28 oktober voor het eerst een netwerkbijeenkomst voor het Kempense bedrijfsleven, middelbare scholen en organisaties actief in het onderwijs uit de streek. “Als KU Leuven zijn we nog te weinig bekend in de regio”, zegt campusvoorzitter Bert Lauwers. “Nochtans hebben we ook het Kempense bedrijfsleven heel wat te bieden.”

Sinds 1 oktober 2013 werden de academische opleidingen van de hogescholen opgenomen binnen de universiteiten. De opleidingen industrieel ingenieur van Thomas More in Geel gingen over naar de KU Leuven. Dat betekent dat studenten tegenwoordig hun academische bachelor en academische master in de biowetenschappen en de industriële wetenschappen van de KU Leuven op de campus in Geel kunnen behalen.

Onderzoeksactiviteiten
“Daarnaast verrichten we in Geel belangrijke onderzoeksactiviteiten ten behoeve van onder meer de agro- en de voedselindustrie en op het vlak van elektronica en ICT”, zegt Bert Lauwers. “Zo lopen er nu al verschillende samenwerkingen met lokale bedrijven, maar het aantal kan zeker worden uitgebreid. Al die onderzoeksactiviteiten zijn geïntegreerd binnen de Leuvense onderzoeksdepartementen. Is er een Kempens bedrijf dat met een vraag zit en daarmee naar ons komt maar we weten het antwoord niet, dan stuurt de collega die door naar een collega in Leuven. Via deze weg kunnen Kempense bedrijven ook een beroep doen op het grotere geheel van de KU Leuven.”

De campusvoorzitter beschouwt het als een voordeel voor de Leuvense universiteit om ook op een campus als Geel actief te zijn. “De Kempen is een actieve regio op het vlak van de primaire en secundaire industrie, waardoor we ook vanuit Geel deze sectoren ten dienste kunnen zijn.”

De Technologiecampus Geel telt zo’n 700 studenten en 90 personeelsleden. Voor de kennismakings- en netwerkbijeenkomst van woensdag heeft een 140-tal geïnteresseerden zich ingeschreven. Rector Rik Torfs verzorgt het slotwoord.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer