Nieuws Kempen Kunstproject van ondernemer wil doen nadenken

Kunstproject van ondernemer wil doen nadenken

Kunstproject van ondernemer wil doen nadenken

TapWat uit Beerse heeft een samenwerking aangegaan met Muylenberg uit Turnhout. In deze voorziening wonen en werken mensen met een beperking. Het creatieve atelier van Muylenberg heeft op vraag van TapWat kunstwerken vervaardigd uit plastic afval. Ondernemer Stef Gys heeft lege flessen verzameld, en hier ging het crea-atelier in alle vrijheid mee aan de slag. Het doel van de actie: plasticafval en de schadelijke gevolgen ervan onder de aandacht brengen.

 

 

De aanleiding voor de actie was Mei-Plasticvrij, een nationaal initiatief dat gebruikers oproept om een maand zonder plasticafval te leven. “Want het milieuaspect is wel degelijk belangrijk”, zegt zaakvoerder van TapWat, Stef Gys. “Bij ons thuis komt er geen flessenwater meer op tafel. De mensen beseffen dat er een probleem is. Het systeem van TapWat wil hier een oplossing voor bieden. Je sluit dit vast aan op de waterleiding, en krijgt gezuiverd water. We kunnen op die manier ook spuitwater en plat water uit dezelfde kraan laten stromen.”

Door de samenwerking wil Stef Gys ook een sociaal engagement aangaan. “De mensen die bij Muylenberg verblijven, hebben er een zinvolle dagbesteding. Door de actie wilde ik ook tonen wat voor mooie dingen er in het atelier kunnen ontstaan. De begeleidster van het crea-atelier volgde zelf een kunstopleiding, en kon het project perfect begeleiden. Ze ging met plezier de uitdaging aan.” Stef Gys werkt regelmatig met Muylenberg samen, voor taken zoals briefwisseling voorbereiden.

Corona bracht wel vertraging in het project. “In januari gingen we van start, en bedoeling was om voor Mei Plasticvrij klaar te zijn. Maar corona strooide enkele keren roet in het eten. Nu is het klaar, en het resultaat mag er wezen.”

Stef wil met TapWat komaf maken met zware bidons water, die je nog in showrooms en kantoren ziet staan. “Het systeem van TapWat zorgt ervoor dat je niet meer met bidons moet sleuren, of dat je een stockageruimte moet voorzien voor het water. Het stroomt gewoon uit de kraan, 24 op 24.”

TapWat is een installatie – en een servicebedrijf dat in september 2020 opgericht is. Het zorgt zelf voor de installatie, maar ook voor het ontsmetten en onderhoud. Naast TapWat heeft Stef Gys nog een bedrijf: Segorex. Dit is al 17 jaar een bekende speler inzake waterbehandeling, en biedt ontharders, ontijzeraars en oplossingen voor regenwaterrecuperatie.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer