Nieuws Kempen Kwart thuisverpleegkundigen zal werken met Kempense software

Kwart thuisverpleegkundigen zal werken met Kempense software

Kwart thuisverpleegkundigen zal werken met Kempense software

Van links naar rechts: Hugo Baert (Verpleging aan Huis), Mike Celis (CT Paramedics), Els Bulteel (Verpleging aan Huis), Marc Breusegem (Medsoft) en Nathalie lecocq (Medsoft).

Van links naar rechts: Hugo Baert (Verpleging aan Huis), Mike Celis (CT Paramedics), Els Bulteel (Verpleging aan Huis), Marc Breusegem (Medsoft) en Nathalie lecocq (Medsoft).

Vanaf begin volgend jaar zullen zo’n 3.800 Vlaamse thuisverpleegkundigen werken met het softwarepakket EasyNurse. Dat is 25 tot 30% van het totale aantal dat voltijds actief is als thuisverpleegkundige. De software is ontwikkeld binnen EASIX, gevestigd in Grobbendonk en opgericht door vzw Verpleging aan Huis, CT Paramedics en Medsoft.

Ontwikkelaars van software voor thuisverpleegkundigen hebben zich de voorbije decennia beziggehouden met toepassingen die technisch haalbaar en betaalbaar waren en zijn. De focus ligt op de reglementering door overheid en RIZIV opgelegd. “We komen in een nieuw tijdperk terecht waarbij zorgverstrekker, patiënt, mantelzorger,… gebruik willen maken van de beschikbare informatie, deze willen delen, aanvullen, gebruiken, als een nuttig instrument”, legt Mike Celis van CT Paramedics uit.

Krachten bundelen
Een aantal sterke organisaties van en voor zelfstandige verpleegkundigen bundelen de krachten waardoor een sterk team van ontwikkelaars, in voortdurend overleg met de verpleegkundigen, de softwaretoepassingen up to date houden en steeds aanpassen aan de noden van deze klanten. Niet alleen de verpleegkundige maar ook de patiënt speelt hierin een centrale rol. Hij wordt medebeheerder van zijn/haar eigen gegevens.

“Het pakket staat volledig op punt en wordt al hier en daar gebruikt. Vanaf januari wordt het volledig uitgerold”, meldt Mike Celis nog. CT Paramedics, dat naast Grobbendonk ook beschikt over een kantoor in Wallonië, gaat er ook mee de Waalse markt op.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer