Nieuws Kempen Laatste dans voor legendarische discotheek Highstreet

Laatste dans voor legendarische discotheek Highstreet

Laatste dans voor legendarische discotheek Highstreet

HOOGSTRATEN – In ons overzicht van de faillissementen van deze week, kan u lezen dat de rechtbank van koophandel HS Events failliet heeft verklaard. Dat was de bvba die de voorbije jaren  evenementen in de voormalige discotheek Highstreet organiseerde. Ook hier heeft de coronacrisis zware klappen toegebracht, waardoor het er nu naar uit ziet dat het na 36 jaar gedaan is met de legendarische dancing in Hoogstraten.

De geschiedenis van discotheek Highstreet gaat terug tot 1984, wanneer Fred van Ostaeijen start met Highstreet in de Gelmelstraat. Anderhalf jaar later verhuist de dancing naar de Sint-Lenaartseweg. Grace Jones, die op dat moment een hit heeft met ‘Slave to the Rhythm’ en meespeelt in de Bondfilm ‘A View To A Kill’, geeft er haar eerste optreden in ons land.

Nieuwe uitbaters

Zes jaar geleden, in juni 2014, gaf Fred de uitbating uit handen. Drie maanden later heropende de discotheek onder de naam Arena Hoogstraten. De uitbaters hielden het na amper een jaar voor bekeken. Enkele personen, onder wie Nick Jorissen, namen niet veel later de uitbating over en veranderden de naam in Highstreet 2.0. De bovenverdieping werd een locatie voor privé-feesten. Met succesvolle thema-avonden leek de toekomst verzekerd, maar sinds de corona-pandemie is er een nijpend gebrek aan activiteiten. Stoppen is nog de enige oplossing. “Er zijn geen perspectieven in onze sector”, klinkt het bij een zwaar teleurgestelde Jorissen.

Verkopen

Stichter Fred van Ostaeijen is nog altijd eigenaar van het gebouw. Hij heeft het nieuws over de sluiting vernomen in Spanje, waar hij op vakantie is. “Tot twee jaar geleden was ik nog zijdelings betrokken bij Highstreet, maar toen ben ik er volledig uitgestapt”, reageert Van Ostaeijen in Gazet van Antwerpen. “De uitgaanssector krijgt harde klappen, dus het faillissement komt niet volledig onverwacht. Als er geen inkomsten zijn, dan wordt het moeilijk. Ik heb sinds maart geen huur meer gevraagd omdat ik dat logisch vond. Wellicht ga ik het gebouw op termijn verkopen. De sector moet nog lang herstellen van de coronacrisis. Ik denk niet dat vanuit die hoek veel interesse zal komen om het te huren.”

De rechtbank van koophandel sprak het faillissement van H.S. Events bvba uit na een dagvaarding door een schuldeiser.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.