Nieuws Kempen Laborex levert eerste machine aan China

Laborex levert eerste machine aan China

Laborex levert eerste machine aan China

laborexBij Laborex in Olen, fabrikant van industriële reinigings- en ontvettingsmachines en straalkasten, wordt de laatste hand gelegd aan een machine die begin volgend jaar wordt verscheept naar Tjianjin (China). Het gaat om de eerste levering aan een Chinese klant, meer bepaald aan ZF, een wereldwijde leverancier van aandrijf- en chassistechnologie. “Een zeer belangrijk contract voor ons”, bevestigt Johan Nolf, sales manager bij Laborex.

“Wij werken al langer voor Hansen Transmissions, een dochteronderneming van ZF”, doet Nolf het verhaal. “Een ingenieur van ZF kwam met een technisch dossier voor een nieuwe machine naar ons. In Tianjin zijn ze bezig met een nieuwe productielijn en een deel ervan is een hardingsproces waarmee ze tand- en ringwielen resistent willen maken tegen slijtage. Dat gebeurt met een nitratieproces. Hiervoor moet de oppervlakte van de te behandelen onderdelen perfect zuiver zijn en daarom is er voor het reinigingsproces gekozen voor één wasstap en drie spoelstappen. Alle baden werken met gedemineraliseerd water met een cascadewerking.”

Nog mogelijkheden
De machine wordt deze maand in Olen gemonteerd en in januari volgt een eindtest, waarna ze na de goedkeuring zeewaardig wordt verpakt en verstuurd. Voor Laborex is dit de eerste bestelling van een wereldspeler uit China. “We hebben ook een afdeling die chemische producten maakt en deze opdracht voor ZF biedt misschien op dit vlak ook nog mogelijkheden”, aldus Johan Nolf.

Laborex maakt sinds een 10-tal jaar ook installaties om de fecaliëntanks van treinen te ledigen, spoelen en desinfecteren. “Hierin zien we nog een enorm potentieel in Europa, Rusland en het Midden-Oosten”, besluit Johan Nolf.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer