Nieuws Kempen Landbouwbeurs Agridagen verhuist naar Weelde

Landbouwbeurs Agridagen verhuist naar Weelde

Landbouwbeurs Agridagen verhuist naar Weelde

agridagenDe Agridagen, een van de grootste landbouwbeurzen in Vlaanderen, verhuizen van Geel naar de voormalige Navo-loodsen in Weelde. Daar is er meer ruimte voor standhouders en voldoende parkeergelegenheid voor de verwachte 5.000 bezoekers.

De landbouwbeurs was de voorbije jaren onlosmakelijk verbonden met de Thomas More Hogeschool in Geel. Op de terreinen werden grote tenten opgericht waarin standhouders een plaats kregen. In de auditoria vonden lezingen vanuit de verschillende vakgroepen plaats. “Probleem was dat we te weinig plaats hadden in Geel”, zegt Gunther De Mey van de Boerenbond. “En we konden er al zeker geen grote voertuigen tonen.”

Plattelandsgemeente
In Weelde bieden zeventien grote voormalige legerloodsen, samen met de omliggende gronden, meer mogelijkheden. De gemeente kocht onlangs het domein en stelt het graag ter beschikking. “We zijn een echte plattelandsgemeente”, zegt burgemeester Walter Luyten. “De helft van onze oppervlakte bestaat uit akkers, weiden en stallen. Onze gemeente telt nog 244 actieve landbouwers en verschillende aanverwante agrarische bedrijven zoals kippenbroeierijen en –slachterijen, dierentransporteurs en stallenbouwers. Ze zorgen voor een belangrijke werkgelegenheid.”

De Agridagen in Weelde vinden plaats van 12 tot 14 februari 2016.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer