Nieuws Kempen Lavetan genomineerd voor Prijs Ondernemen 2016

Lavetan genomineerd voor Prijs Ondernemen 2016

Lavetan genomineerd voor Prijs Ondernemen 2016

Vlnr: Peter Janssen, Jan Robrechts, Wim en Jan Peeters.

Vlnr: Peter Janssen, Jan Robrechts, Wim en Jan Peeters.

Als laatste in de rij is Lavetan uit Turnhout genomineerd voor de Prijs Ondernemen 2016 van Voka-Kempen. Bestuurslid Peter Janssen van Voka Kempen Midden maakte dat bekend tijdens een bedrijfsbezoek aan Peeters-Govers in Gierle, de winnaar van de Prijs Ondernemen 2015.

Met Glacio/IJsboerke en Peeters-Govers leverde Voka Kempen Midden al 2 jaar op rij de winnaar van de Prijs Ondernemen. “En ik denk dat we dit jaar met Lavetan opnieuw een serieuze kanshebber naar de eindstrijd sturen”, zegt Peter Janssen, bestuurslid van Voka Kempen Midden. “De hoofdactiviteiten van het bedrijf zijn het uitvoeren van bacteriologische en chemische analyses voor de voedingsindustrie, de industriële dierproductie en de farmaceutische sector. Van de ophaling, de analyses tot de rapportering. Op het gebied van analyses zijn zij geëvolueerd van een ambachtelijke naar een industriële manier van werken dankzij doorgedreven technologische innovatie en grote investeringen. Vandaag verloopt alles digitaal en gerobotiseerd. Zo weinig mogelijk manuele handelingen om fouten naar nul te brengen en de gewenste snelheid van resultaat te verkrijgen. Met 63 mensen en een omzet van 6,5 miljoen euro loopt Lavetan een fantastisch parcours en behoren zij wereldwijd echt wel tot de koplopers in de sector. Het bedrijf zorgt ervoor dat zijn klanten voedselveilige en kwaliteitsvolle producten in de markt kunnen zetten en bewaakt zo letterlijk de gezondheid van ons allemaal.”

Juiste keuzes gemaakt
“We zijn zeer blij met deze award”, vertelt Jan Robrechts, CEO van Lavetan. “Al moet ik toch zeggen dat hij totaal onverwacht kwam. Maar hierdoor genieten we er nog meer van. De award toont wel aan dat we de jongste jaren de juiste keuzes maken. Als je niet toonaangevend bent, dan overleef je niet. En om toonaangevend te zijn als labo, zijn we ons steeds minder als labo gaan gedragen. Lavetan is volwassen geworden en uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. Onze mede-ondernemers belonen ons daar vandaag voor. We voelen ons dan ook zeer vereerd.”

De Prijs Ondernemen 2016 wordt bekendgemaakt op 10 juni.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer