Nieuws Kempen Lavetan stapt in Duitse laboratoriumgroep GBA

Lavetan stapt in Duitse laboratoriumgroep GBA

Lavetan stapt in Duitse laboratoriumgroep GBA

TURNHOUT – Het laboratorium Lavetan, waar controles worden uitgevoerd voor de voedingsindustrie, heeft bekend gemaakt dat het de Duitse laboratoriumgroep GBA zal versterken.

Jan Robrechts, die het labo in 1997 oprichtte licht de keuze toe. “We hebben met Lavetan de voorbije decennia een mooi verhaal geschreven. We zijn begonnen als een klein, ambachtelijk lab, maar groeiden door tot een industrieel georganiseerd laboratorium en de laatste jaren tot een gedigitaliseerd en gerobotiseerd laboratorium. Ik vind het belangrijk om er voor te zorgen dat hetgeen we opgebouwd hebben niet verdwijnt. Door in te stappen in een internationale groep, bieden we continuïteit voor onze medewerkers en klanten. Met GBA hebben we een ambitieuze partner gevonden. Zowel in de microbiologische als de serologische afdeling zullen nog belangrijke investeringen worden uitgevoerd in 2020 en ook commercieel zullen we ons versterken om de Nederlandse markt te bedienen. Bovendien krijgen we nu binnen de eigen groep toegang tot een uitgebreid pakket chemische analyses dat we aan onze klanten kunnen aanbieden. Hiermee kunnen we onze service weer verbeteren voor onze klanten.”

Voor de medewerkers en de klanten verandert er niets. Alle werknemers kunnen bij Lavetan aan de slag blijven. Jan Roberechts voegt er nog aan toe: “We zullen in de toekomst nog extra handen kunnen gebruiken om verder door te groeien.”

BENELUX

Steffen Walter, CEO van GBA Group zegt: “Met de overname van Lavetan zetten we onze eerste stap in de BENELUX-markt. De grote know-how van Lavetan op het vlak van automatisering en digitalisering zal een belangrijke synergie worden voor de verdere ontwikkeling van de andere laboratoria binnen de GBA Group. Wij hebben alvast super veel zin om samen te werken met onze nieuwe, Belgische collega’s!”

Lavetan werd in de transitie bijgestaan door Werner Van Springel, voorheen mede-eigenaar bij Glacio en Ijsboerke, en Jean-Luc Schuermans van advocatenkantoor Schuermans Advocaten.

Lavetan is een laboratorium in Turnhout waar controles worden uitgevoerd voor de voedingsindustrie. Het labo draaide in 2019 een omzet van bijna 9 miljoen euro. Het labo voert microbiologische, chemische en serologische analyses uit voor de 3 segmenten van de voedingsindustrie: de industriële dierproductie, de transformatiesector en de distributiesector. Vorig jaar won Lavetan ‘De Kempenaar’ van ETION en werden ze erkend als Factory of the Future.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.