Nieuws Kempen Lavetan Turnhout is Kempenaar 2019

Lavetan Turnhout is Kempenaar 2019

Jan Robrechts van Lavetan, foto: Mia Uydens

Lavetan Turnhout is Kempenaar 2019

TURNHOUT/MOL – In de Galaxy Studio’s in Mol is bekend gemaakt wie de stemming heeft gewonnen voor de Kempenaar 2019. Dat is een trofee die ondernemersforum ETION jaarlijks uitreikt aan een bedrijf dat de Kempen de laatste jaren op een duurzame manier op de kaart zette. De prijs ging dit jaar naar underdog Lavetan.

Lavetan is een laboratorium in Turnhout waar controles worden uitgevoerd voor de voedingsindustrie. Het labo is actief in de 3 segmenten van de voedingsindustrie. In de primaire sector, zeg maar het eerste deel van de voedselketen, richt Laventan zich vooral op de pluimvee- en de rundveebedrijven. Het tweede segment is de transformatiesector. Hierin zitten de verwerkende bedrijven: slachthuizen, melkverwerkende bedrijven, producenten van kant-en-klare maaltijden, bakkerijen, groentenverwerkers. Het laatste segment, is de distributiesector, die de producten uit de overige sectoren naar de eindgebruiker verdeelt.

Beloning voor kleinste

Etion bekroont met deze trofee telkens ondernemen op een waardengerichte manier met oog voor succes op lange termijn. Er wordt ook gekeken naar focus op duurzame groei met aandacht voor medewerkers en omgeving. Lavetan moest het opnemen tegen twee gevestigde waarden: AZ Turnhout en Umicore Olen. Bijna 4000 ondernemers en supporters brachten verspreid over drie ronden hun stem uit. Na de stemmen van de jury en de online stemronde, kwam Lavetan na de live voting als winnaar uit de bus, als jongste en kleinste van de genomineerden. Jan Robrechts mocht de trofee in ontvangst nemen uit handen van Alex Joos, CEO van Group Joos, de drukkerij die vorig jaar de prijs in de wacht sleepte.

Lavetan is opgericht in 1997 en is 20 jaar later toonaangevend in de voedingsindustrie. Het labo telt ongeveer 70 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer