Nieuws Kempen LCV tekent 3-jarig contract met DEME

LCV tekent 3-jarig contract met DEME

LCV tekent 3-jarig contract met DEME

image003De Belgische baggergroep DEME heeft een 3-jarige overeenkomst getekend met Laser Cladding Venture (LCV) uit Mol voor het versterken van cuttersnijtanden die gebruikt worden bij het baggeren van harde materie. De samenwerking volgt op een geslaagd pilootproject rond laser-cladding in 2015 en bevestigt het vertrouwen van DEME in het innovatieve potentieel van de thuismarkt.

Laser-cladding is een coating techniek waarbij een laser metaalpoeders insmelt op voorwerpen. De slijtvaste en corrosiewerende lagen die zo worden aangebracht, versterken de duurzaamheid van de mechanische onderdelen. De methode is in een pilootfase toegepast op baggersnijtanden en intussen succesvol uitgetest door DEME: zelfs onder extreme werkomstandigheden konden de snijtanden langer worden gebruikt.

Het duurzaamheidsonderzoek wordt nu economisch gevaloriseerd via de spin-off Laser Cladding Venture (LCV) die de techniek met DEME verder ontwikkelt onder een 3-jarig samenwerkingsakkoord. LCV is een spin-off van onderzoeksinstelling VITO in Mol.

Vlaamse samenwerking
Dominique Durt, hoofd toegepaste ontwikkeling & innovatie DEME: “DEME zet sterk in op innovatie. Dankzij vernieuwende en verbeterde technieken kunnen we onze bagger- en aanverwante activiteiten continu versterken. Waar mogelijk werkt DEME daarvoor samen met Vlaamse bedrijven en onderzoeksinstellingen die in hun vakgebied eveneens aan de top staan. Hiervan is de samenwerking met VITO, nu voortgezet met LCV, een zeer goed voorbeeld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer