Nieuws Kempen Le Pur Soin van Le Pur Sang

Le Pur Soin van Le Pur Sang

Le Pur Soin van Le Pur Sang

TURNHOUT – Wijnhandel Le Pur Sang lanceert Le Pur Soin. Dat is een pakket kwaliteitswijnen, waarmee de koper meteen een goed doel ondersteunt. Per verkochte fles schenkt zaakvoerster Lutgard Pigmans 1 euro aan vzw ’t Antwoord, een organisatie die mensen in armoede helpt. Later mogen ook andere organisaties steun verwachten.

“De Corona-crisis heeft er bij iedereen hard ingehakt”, stelt Lutgard Pigmans van Le Pur Sang. “Zeker bij degenen die het zwakst staan.” Daarom is zij in haar zaak gestart met Le Pur Soin: een met zorg samengesteld pakket kwaliteitswijnen, waarmee ze met de verkoop een lokaal goed doel ondersteunt.

’T ANtWOORD uit Turnhout is een erkende organisatie die kansarmoede bestrijdt en is voor Pigmans als eerste organisatie aan de beurt om steun te ontvangen uit ‘Le Pur Soin’. “Wist je dat bijna 28% van de kinderen in deze stad onder de kans armoedegrens leeft? Dat betekent dat 1 op 16 gezinnen de eindjes niet aan elkaar geknoopt krijgt”, vertelt Lutgard Pigmans. “We vinden het heel belangrijk om sociaal geëngageerd te zijn en geven dat ook bijvoorbeeld mee aan onze kinderen. Door de corona-crisis verliezen veel goede doelen financiële ondersteuning. Met dit initiatief hopen we hen een duwtje in de rug te geven en een spelletjeskast met gezelschapsspellen en computermateriaal aan te kopen voor de tieners, die het centrum bezoeken.”

Le Pur Sang koopt in bij kleine Europese wijnboeren die vaak biologisch, biodynamisch of zelfs vegan te werk gaan. Klanten kiezen vaak bewust voor deze pure, fijne wijnen zonder additieven.

Le Pur Soin bestaat elke maand uit een andere box van 6 of 12 wijnen. “Het pakket van deze maand, Hello France, bevat de pure natuurlijke wijnen van L’effet papillon. Een Zuid-Franse wijn met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die zowel bij de connaisseur als bij de gelegenheidsdrinker in de smaak valt”, weet Lutgard Pigmans. “In de regio Turnhout bezorg ik de box gratis tot aan de voordeur. Drink dus voortaan je glaasje wetende dat een ander er ook beter van wordt.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.