Nieuws Kempen Leerlingen bedenken oplossing in strijd tegen ebola

Leerlingen bedenken oplossing in strijd tegen ebola

Leerlingen bedenken oplossing in strijd tegen ebola

Creativitetismarathon2Vijf leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar bedachten in opdracht van Janssen Pharmaceutica uit Beerse een originele oplossing voor een reëel bedrijfsvraagstuk. Het team ‘The Vaccinators’ kwam als beste uit de bus van 16 teams van in totaal 88 leerlingen met hun idee in strijd tegen ebola. Dat is een initiatief van essenscia vlaanderen, de federatie van de chemische industrie, kunststoffen en life sciences, in samenwerking met de Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) en Flanders DC. Ze wil het ondernemerschap en de creativiteit bij jongeren aanwakker

essenscia vlaanderen organiseerde voor de zesde keer een Creativiteitsmarathon voor jongeren van de laatste jaren van het secundair onderwijs. Dit initiatief maakt deel uit van een reeks die essenscia vlaanderen en Vlajo in alle Vlaamse provincies organiseert met de steun van het Agentschap Ondernemen. De leerlingen werden in hun creatieve brainstorm bijgestaan door experten van peterbedrijven. Het winnende team bestond uit Marleen Van Roy (Rozenberg Mol), Yasmine Caspers (VKO Opwijk), Jeroen Raeijmaekers (Heilig Graf Turnhout), Margot Maes (KA Pitzemburg) en Jan Uytterhoeven (College Hagelstein).

Meest uitgewerkte businessplan
“The Vaccinators hebben het sterkste gescoord. Ze stelden het meest uitgewerkte businessplan voor met een zeer creatieve oplossing, die ons zeker kan inspireren”, aldus Tom Aelbrecht, Director Venture & Incubation Center Janssen. The Vaccinators bedachten een persoonsidentificatiesysteem met elektronische polsbandjes, een distributienetwerk om het vaccin te vervoeren en een sensibiliseringscampagne.

“essenscia vlaanderen wil onder meer met deze Creativiteitsmarathon jonge mensen enthousiast maken voor STEM-studierichtingen. We rekenen erop dat velen onder hen later ook de weg vinden naar de chemiesector die permanent op zoek is naar creatief talent”, besluit Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer