Leerlingen PT²O bouwen chalet voor brasserie De Mart Vrijdag was de eerste werkdag van het zevende jaar Bijzondere Schrijnwerkconstructies in Merksplas. — © ram

Leerlingen PT²O bouwen chalet voor brasserie De Mart

Op het terras van brasserie De Mart in het centrum van Merksplas staat vanaf begin december een chalet. Die moet het plaatsgebrek tijdens de wintermaanden opvangen. Een klas van PT²O in Turnhout is vrijdag gestart met de opbouw.

Voor Rik Gijsels, die De Mart sinds 2019 uitbaat, gaat de chalet goed van pas komen. “Met de kerstwandelingen die Toerisme Merksplas jaarlijks organiseert, is de zaak vaak te klein in de eindejaarsperiode”, vertelt Rik. “Ook bij de wandelingen van het magazine Onderox staat De Mart vermeld. Klanten moeten op drukke momenten vaak buiten in de regen of de kou wachten. Daarom heb ik aan het gemeentebestuur of ik een chalet mocht zetten. Ik kreeg de toestemming en heb een chalet van negen meter lang en vijf meter breed gekocht. Ik had vorig jaar een akkoord met de directie van Horito in Turnhout dat hun leerlingen de chalet gingen bouwen. Maar enkele weken geleden kreeg ik het bericht dat ze enkel nog binneninterieur doen.”

“Daarna heb ik contact opgenomen met PT²O in Turnhout. Die school doet nog wel buitenschrijnwerk. Als buitenschools project voor leerlingen van het laatste jaar kwam het voor PT²O goed van pas. Ze gaan er voor zorgen dat de chalet er staat op 1 december. Ik heb vrijdag tegen de leerlingen gezegd dat ze volgende week geen boterhammen moeten meenemen, want ze krijgen als dank friet met stoofvlees van mij.”