Nieuws Kempen Lekkere bloemen van Vanparys komen uit de Kempen

Lekkere bloemen van Vanparys komen uit de Kempen

Lekkere bloemen van Vanparys komen uit de Kempen

Maatwerkbedrijf Lidwina in Mol maakt voor Vanparys bv uit Brussel marsepeinen bloemen. Hiervoor sloegen beide bedrijven de handen in elkaar. Het team produceert de marsepein bloemen zoals ze 40 jaar in het oorspronkelijke atelier nabij Amsterdam gemaakt werden.

Na vier weken van intense opleiding heeft Lidwina een volwaardig productieteam om de bloemen te produceren. “Vanparys zag een kans omdat de machines in Nederland te koop stonden. Ze nodigden ons uit om mee te gaan kijken. Samen met drie maatwerkers trokken we ernaartoe om te kijken of het in onze werking zou passen”, zegt Koen Mollen van Lidwina.

Het maatwerkbedrijf zag mogelijkheden. Vanparys kocht de gespecialiseerde machines, en even later verhuisden ze naar het atelier in Mol. “Er volgde heel veel proefruns, maar intussen lukt het perfect.” Soms werken er tot 10 mensen aan de bloemen. “Het vraagt toch wel wat technische vaardigheden en ook kennis van de machines. Op een ambachtelijke manier moeten we tot een perfect eindproduct komen.”

Vanparys werkt al jarenlang samen met Lidwina voor de verpakking van suikerbonen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.